Vorige
Nieuws

Nominaties Job Dura Prijs 2022 bekend

De nominaties voor de Job Dura Prijs 2022 - die deze editie Circulair als thema heeft en zich richt op de bebouwde omgeving van Rotterdam en omstreken, - zijn bekend. Het betreft Basisschool Het Epos, BlueCity, Floating Office Rotterdam, Kunstenaarsverblijf Charloisse Lagedijk en Wooncoöperatie W1555.

Rotterdam staat voor een immense woningbouwopgave, waarbij verduurzaming en een nieuwe manier van bouwen nodig is, omdat bouwmaterialen steeds schaarser en duurder worden. Dit vraagt om een gezamenlijke inspanning van alle partijen in de bouwketen. Er zal gewerkt moeten worden aan nieuwe bouwmethodes, ontwikkelprocessen en samenwerkingsconstructies, met gebruikmaking van innovatieve materiaaltoepassingen, flexibele ontwerpen en demontabele constructies. Binnen deze actuele context is er voor de Job Dura Prijs 2022 gezocht naar projecten die vooruitstrevend zijn op het gebied van circulariteit en duurzaam materiaalgebruik in Rotterdam en daarmee een bijdrage leveren aan het verbeteren van de leefkwaliteit van haar inwoners, voor nu én in de toekomst.

De Job Dura Prijs bestaat uit een kunstobject van Bruno Ninaber van Eyben en een geldbedrag van € 25.000,-. Tevens wordt de Daan Dura Aanmoedigingsprijs uitgereikt van €7.500. De jury staat onder leiding van vaste voorzitter Alexandra den Heijer (hoogleraar Publiek Vastgoed TU Delft). De andere juryleden zijn Job van Zomeren (directeur Era Contour en winnaar van de Job Dura Prijs 2020 voor de ontwikkeling van Project Little C), ), Leontien de Waal (Sector Banker Bouw ABN AMRO), Tillmann Klein (hoogleraar Building Product Innovation TU Delft) en Laura Rosen Jacobson (medeoprichter en algemeen directeur Buurman).

Stichting Job Dura Fonds

De prijzen zijn een initiatief van Stichting Job Dura Fonds. Deze stichting is in 1994 opgericht ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan van de Dura Bouwgroep (thans Dura Vermeer). Naast de prijs ondersteunt en stimuleert het Job Dura Fonds jaarlijks diverse initiatieven die de bebouwde omgeving van groot Rotterdam duurzaam innoveren en/of helpen opbloeien.

De Job Dura Prijs 2022 en de Daan Dura Prijs worden op woensdag 19 oktober aanstaande om 15.30 uur uitgereikt in Theater Zuidplein te Rotterdam. Geïnteresseerden die de prijsuitreiking willen bijwonen kunnen zich aanmelden via info@jobdurafonds.nl.

Ga voor meer informatie naar de website van Job Dura Fonds.

Job Dura Fonds

 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.