Vorige
Nieuws

Noordgebouw bereikt hoogste punt

Het multi-functioneel complex Noordgebouw (kantoor, wonen, hotel, retail en horeca) aan het nieuwe stationsplein van Utrecht Centraal heeft het hoogste punt bereikt in de bouw. Het Noordgebouw is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie Noordgebouw Utrecht vof (Dura Vermeer Vastgoed & VORM Ontwikkeling) in samenwerking met Creative Valley. Het ontwerp is van MONK Architecten. De realisatie is in handen van Dura Vermeer Bouw Hengelo.

Een jaar geleden is de Ontwikkelingscombinatie Noordgebouw Utrecht vof gestart met de bouw van één van de blikvangers aan het nieuwe stationsplein van Utrecht Centraal (stadszijde); het Noordgebouw. Nu, een jaar later, is het hoogste punt bereikt op 38 meter.

De feestelijke handeling werd gevierd door het hijsen van de vlaggen van Dura Vermeer, Inntel Hotels en Creative Valley. Inntel Hotels verwierf in december 2016 het hotel van het Noordgebouw en Creative Valley tekende in februari van dit jaar de turn-key koopovereenkomst voor het kantoor en de appartementen van het Noordgebouw.

Henk Hölscher, general manager bij Inntel Hotels is blij met het resultaat tot dusver: "Er is maar een ding wat belangrijk is, en dat zijn de mensen op de vloer, die het werk uitvoeren. Het is een geweldig product. En dat hier in Utrecht. De connecties en de verbindingen die je hier overal ziet, die gaan we straks ook terug zien in het hotel."

Laurens van Doorn, directeur Creative Valley "Met Creative Valley Utrecht CS geven we verder vorm aan onze ambitie om de meest bijzondere co-working omgeving te bieden voor een uiteenlopende groep ondernemers en bedrijven. We bieden straks op de meest centrale plek in het land een diversiteit van werk- en vergaderplekken, private offices en gedeelde faciliteiten en services op het allerhoogste niveau." 

Peter Klink, directeur projectontwikkeling VORM: "Het Noordgebouw onderstreept de dynamische uitstraling van de stad Utrecht en dat zien we nu al terug. Het geeft me veel energie om ieders enthousiasme samen te zien komen. Het wordt een bijzonder gebouw met bijzondere gebruikers, een aanwinst voor het stationsgebied.”

Henk Pluimers, directeur Dura Vermeer Bouw Hengelo: "De bereikbaarheid van de projectlocatie, de raakvlakken met de 21 aangrenzende in uitvoering zijnde bouwprojecten, in combinatie met de kleine postzegel waarop we mogen bouwen maakt het logistiek een grote uitdaging voor het team. Ieder teamlid voegt waarde toe vanuit eigen kennis en kunde en op zijn eigen wijze. Daar ben ik trots op."

ONTMOETINGSPLEK KENNISWERKERS

Het Noordgebouw sluit aan bij de gedachte van een 'Urban Hub'. Ontmoeten, kennisdelen en netwerken op het grootste openbaar vervoer knooppunt van Nederland staan hierin centraal. Het concept past bij de toenemende behoefte om vernieuwend te werken én te wonen. Met 'U24 - the Third Place' zorgt het Noordgebouw voor de verbinding tussen privé en werk, en voor een ontmoetingsplek voor de nieuwe generatie kenniswerkers.

INTERESSANTE FUNCTIEMIX

Het Noordgebouw wordt een interessante functiemix die 24/7 levendigheid in zich zal hebben; het viersterren Inntel-hotel met zijn aantrekkelijke lobby, de inpandige toegang voorzien van de gerenoveerde Noordertunnel, de retail met 'to go-formules' waaronder een Albert Heijn, appartementen, kantoren en horeca.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.