Vorige
Nieuws

Oegstgeest aan de Rijn krijgt 3D-geprinte betonnen bank vanwege de fijne samenwerking

Op 28 september schonk Dura Vermeer aan de VOF Oegstgeest aan de Rijn (BPD en gemeente Oegstgeest) een 3D-betonnen bank. Niet alleen om iets terug te doen voor de wijk vanwege overlast, maar ook als blijk van waardering door de fijne samenwerking. Dura Vermeer is sinds 2006 actief op deze locatie voor de aanleg van infrastructuur, zoals riolering, wegen en kadeconstructies en de bouw van woningen en appartementen. Na een druk op de knop door wethouder Huri Sahin, werd de betonnen bank ter plaatse geprint door de robot van Cybe.

Binnen een uur was de bank geprint. Het is op de zijkant geprint en moest daarna een paar uur uitharden, maar aan het eind van de middag konden buurtbewoners de bank gebruiken. De bank komt tijdelijk te liggen bij de aanlegsteigers aan de Rhijnhofweg. Over ongeveer twee jaar wordt deze verplaatst naar de haven.

CYBE ROBOT

Dura Vermeer heeft een vaste samenwerking met Cybe, de ontwikkelaar en eigenaar van de robot. De robot wordt actief gebruikt voor het ontwikkelen van diverse objecten zoals bruggen, kleine gebouwen en bankjes. Voor het realiseren van het bankje is geen bekisting nodig en minder beton.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.