Vorige
Nieuws

On top of the world

In de tweede vlogaflevering voor onze arbeidsmarktcampagne 'Maar wat kan jij' brengt het social media team van Dura Vermeer een bezoek aan Pontsteiger: één van onze meest uitdagende en spraakmakende projecten waar de afgelopen twee jaar door de bouwcombinatie hard is gewerkt aan de afbouw van alle 252 huur- en 66 koopappartementen.

Met de oplevering in zicht vertellen vijf betrokken collega's over hun werkzaamheden op het project. Van de ontwerpfase in BIM en de technische aspecten van het gehele bouwproces, tot de verkoop van de woningen en de vertaling van uiteenlopende koperswensen in de installaties.

De woontoren in aanbouw kent namelijk zo zijn technische uitdagingen. Met een bouwkuip die in het water is aangelegd, een superstrakke planning, hoog veiligheidsniveau en een afwerking en kwaliteit waar je u tegen zegt. Het echte huzarenstukje? Het met militaire precisie rekenen, tekenen, voorbereiden en plaatsen van bijna 80 ton zware vakwerkspanten op 65 meter hoogte boven het IJ. Op de mm af. Een bijzonder moment voor de Nederlandse bouwwereld. En voor onze collega’s natuurlijk.

Bekijk de vlog hier:

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.