Vorige
Nieuws

Onderwaterbetonstort parkeergarage Garenmarkt in volle gang

De bouw van de ondergrondse parkeergarage Garenmarkt in Leiden beleeft een mijlpaal. Voor de realisatie van de parkeergarage wordt sinds maandagochtend 7.00 uur de betonvloer gestort. Deze logistieke operatie duurt tot dinsdagavond.

EEN BETONMIXER PER 10 MINUTEN

In totaal wordt ongeveer 3.800 kubieke meter staalvezelversterkt en normaal onderwaterbeton aangebracht in een tijdspanne van zo'n 36 uur. Meer dan 350 betonmixers voeren elke tien minuten beton aan over de weg dwars door de historische binnenstad van Leiden. Vanwege de vereiste kwaliteit van het beton mag de betonstort niet onderbroken worden.

ANIMATIEFILM

Gemeente Leiden heeft een animatie gemaakt van de betonstort. Deze is hier te bekijken.

Volgende week wordt de torenkraan opgebouwd op het betonnen stempelraam. Daarna wordt gestart met het vriezen van de aansluiting tussen de onderwaterbetonvloer en de diepwand en zal de bouwkuip in vijf fases worden leeggepompt.

PARKEERGARAGE GARENMARKT

Bouwcombinatie Parkeergarages Leiden, bestaande uit Dura Vermeer en BESIX, realiseert de parkeergarage Garenmarkt. Deze biedt straks plek aan 425 auto's verdeeld over vijf parkeerlagen. Zowel de inrit als de uitrit van de garage ligt in de Korevaarstraat en de voetgangersentree komt aan de rand van het plein. Het ontwerp is gemaakt door het Leidse Architectenbureau VVKH Architecten. Belangrijke kenmerken van het ovaalvormige ontwerp zijn verkeersveiligheid, licht en transparantie. Meer weten over het project? Check de projectwebsite www.garenmarktleiden.nl

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.