Vorige
Nieuws

Ontwikkeling van Parkstad Rotterdam

Een afgesloten parkeergarage

Het hedendaags stedelijk wonen

Aan beide kanten van de Laan op Zuid, tussen de Kop van Zuid, de Afrikaanderwijk en de wijk Feijenoord wordt Parkstad ontwikkeld. Parkstad wordt de verbinding tussen Oost en West en vormt een mooie entree naar de rest van Zuid. Door het ontwikkelen van een leefomgeving voor diverse doelgroepen behoort de locatie bij het toekomstige, steeds grotere, centrum van Rotterdam. Een mooie stedelijke wijk met meer dan 1.000 woningen en allerlei voorzieningen. Het woningbouwprogramma bestaat onder andere uit het nieuwbouwproject Remisehof.

 

Wie regelmatig over de Laan op Zuid rijdt, zag de ontwikkeling de laatste maanden op hoog tempo vorderen. Naast het Remisehof bouwen binnen het gebied Parkstad ook Overmaas en De Machinistenhof flink door.  De projecten, samen goed voor ongeveer 400 woningen, leveren een belangrijke bijdrage aan de Rotterdamse ambitie om 50.000 woningen te bouwen in de periode tot 2040. 

 

HET REMISEHOF

Het Remisehof is een van de grootste woningbouwprojecten binnen het gebied Parkstad. Gelegen aan de Laan op Zuid, vormt het een belangrijke schakel tussen de Kop van Zuid en Afrikaanderwijk. Met het project het Remisehof wordt een onderscheidend nieuwbouwproject neergezet op een steenworp afstand van diverse Rotterdamse bekende plekken zoals de Erasmusbrug, Katendrecht en de Afrikaandermarkt. De nieuwe, comfortabele woningen, met een EPC van 0,0, vormen een groot contrast met vroeger. Toen trams en bussen hier wachtten op hun volgende rit en overslag plaatsvond van de scheepvaart naar de trein.

Fase 1 van het project bestaat uit de bouwblokken 'De Remise' en 'De Spoorweghaven' waar 137 vrije sector huurwoningen en 36 koopwoningen deel van uitmaken. Voor de zomer van 2020 zijn al deze woningen van de eerste fase opgeleverd. Inmiddels is er gestart met de bouw van fase 2. Deze fase bestaat uit het bouwblok “Het Spuikanaal” dat bestaat uit 79 koopwoningen en appartementen.

Uniek Rotterdams Project

Een uniek onderdeel van het project zijn de afgesloten parkeergarage en de grote, gemeenschappelijke groene binnentuinen. De binnentuinen werken als een oase van rust waardoor ze een perfecte balans bieden in het hedendaags stedelijk wonen. Voor kinderen biedt het daarnaast een veilige plek om te spelen. De woningen zijn dan ook in trek bij gezinnen. Daarmee draagt het project niet alleen bij aan de bouwambitie. Het helpt ook bij een andere doelstelling, namelijk gezinnen een fijne woonplek in de stad bieden. En dat in combinatie met een uitermate tevreden opdrachtgever Syntrus Achmea maakt het een project waar we bijzonder trots op zijn. We hebben de opdrachtgever gedurende het hele proces, van voorbereiding tot bouwproces, goed meegenomen zodat continu de verwachtingen duidelijk waren en er uiteindelijk een goed eindproduct opgeleverd kon worden.

 

TEAM REMISEHOF

Het project het Remisehof wordt gerealiseerd door VOF Remisehof, een samenwerkingsverband van Stevast Baas & Groen B.V. & Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V. Deze bedrijven wonnen met Syntrus Achmea Real Estate & Finance in 2016 de tender voor de ontwikkeling van dit unieke schakelpunt tussen meerdere buurten op Rotterdam-Zuid. De plannen zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met architectenbureau Powerhouse en landschapsarchitect Delva.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.