Vorige
Nieuws

Ooijen-Wanssum wint Waterinnovatieprijs 2019

Tijdens het Waterinnovatiefestival op donderdag 12 december is de Waterinnovatieprijs 2019 uitgereikt. Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum sleepte met twee innovatieve dijkontwerpen de juryprijs in de wacht. De Steilranddijk en Hoge Gronddijk waren de winnaars in de categorie Waterveiligheid.

‘De waardering van bewoners van het gebied dat we opleveren, is voor ons het grootste compliment. Dat we daar nu deze prestigieuze prijs op het gebied van waterveiligheid aan toe mogen voegen, is een prachtige kroon op onze samenwerking,’ aldus Jules Jansen, projectdirecteur Mooder Maas (combinatie Dura Vermeer en Ploegam).

DUURZAME DIJKVERSTERKING

De innovatieve dijken zijn tot stand gekomen door de samenwerking tussen Projectbureau Ooijen-Wanssum, Mooder Maas, Waterschap Limburg, Fugro, H+N+S Landschapsarchitecten en POV Dijkversterking met Gebiedseigen Grond. De nieuwe dijken dragen niet alleen bij aan de hoogwaterveiligheid van het gebied, maar passen ook perfect in het landschap. Verder zijn de dijken ontwikkeld met gebiedseigen grond, waardoor er sprake is van een duurzame dijkversterking.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.