Vorige
Nieuws

Op de waterberging in de oude polder van Pijnacker kan worden gesport

Door ontwikkelingen zoals de toename van neerslag en het groter worden van verharde oppervlakten, was het oppervlaktewatersysteem in de Oude Polder van Pijnacker niet meer in staat om grote hoeveelheden (extra) water af te voeren of te borgen. Rond de zomer van 2017 is Dura Vermeer daarom gestart met het realiseren van een waterberging. Na ruim een half jaar zijn de werkzaamheden zo goed als klaar.

Bij de herinrichting van het gebied heeft Dura Vermeer een bergingsgebied aangelegd voor +/- 20.000m3 overtollig water. Met de realisatie van het bergingsgebied is de kans op wateroverlast in de gehele polder verkleind en is de polder beter bestand tegen toekomstige klimaatontwikkeling.

SPORTEN OP DE WATERBERGING

De waterberging heeft als belangrijkste doel natuurlijk het afvoeren en borgen van water, maar het heeft ook een sociaal aspect. Op het middenterrein is een "obstacle course" geplaatst met diverse fitnesstoestellen. Door het gerealiseerde beekje een cascade en de geplaatste speeltoestellen kunnen kinderen er ook spelen. Op het moment dat er zeer veel neerslag valt – wat waarschijnlijk eens in de vijf jaar voorkomt – doet de berging haar dienst en zijn de speelactiviteiten niet te gebruiken omdat alles onder water staat. Zodra het water weer gezakt is, is alles weer bruikbaar.

​GROTE METAMORFOSE

De ontwikkeling van de Oude Polder is onderdeel van een groot project. De gebieden Oostland en de Groenzone Berkel-Pijnacker ondervinden een grote metamorfose. In het gebied wordt ruimte gecreëerd voor natuur, recreatie, waterberging, woonruimte en duurzame glastuinbouw.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.