Vorige
Blog

Op naar de volgende tien jaar Dura Vermeer

Van projectleider tot trainee, onze collega’s vertellen graag over hun ervaringen bij Dura Vermeer. Gijs Evers (31) is werkvoorbereider bij Dura Vermeer.

IK ZIT HIER GOED

Tien jaar werken bij mijn eerste werkgever? Als je mij dat aan het begin van mijn carrière had verteld dan had ik je verbaasd aangekeken. Maar het is een feit en ik zit hier goed. Een werkvoorbereider draagt een grote verantwoordelijkheid binnen een project, daarnaast ben ik vrij mijn werkzaamheden te plannen en het project te organiseren.

Toen ik in 2009 bij Dura Vermeer ging werken wist ik niet veel van het bedrijf. Eigenlijk baseerde ik mijn keuze op twee dingen. Studiegenoten vertelden goede verhalen over stages die ze hadden gelopen en de omvang van Dura Vermeer sprak mij aan. Een groot bedrijf, maar ook weer niet zo groot dat je een nummertje bent. Achteraf een goede keuze zo blijkt, want zo is het ook echt. Je kunt zowel kleine als grote projecten bij ons doen en je krijgt de verantwoordelijkheid om een project tot een goed eindresultaat te brengen. Tegelijk is er weinig hiërarchie binnen de organisatie, waardoor je bij iedereen binnen kunt stappen met vragen, zorgen of suggesties. Die cultuur van laagdrempeligheid en eigen initiatief spreekt me zeer aan.

ZELF VERANTWOORDELIJK

Het leuke van mijn vak is dat je een project vanaf het allereerste begin tot aan de laatste opleverpunten meemaakt. Na de gunningsfase zijn het uitwerken van het ontwerp en het verkrijgen van de benodigde vergunningen de eerste hordes van een project. Ondertussen starten de voorbereidingen en de inkoopfase waarin de werkvoorbereider centraal staat. Ook tijdens de realisatie bemoeit een werkvoorbereider zich continu met de ontwikkelingen op de bouwplaats en heb ik dagelijks contact met het uitvoeringsteam, onderaannemers, leveranciers, bevoegd gezag en de opdrachtgever. Kortom, ik houd overzicht over alle werkzaamheden. Om die werkzaamheden goed uit te voeren, krijg je veel vrijheid. Samenwerking met de opdrachtgever en andere stakeholders is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot werkvoorbereider niveau 3 en voer ik haast zelfstandig kleine en middelgrote infraprojecten uit. Het leuke is dat je bij projecten van dit soort omvang meestal in een klein vast team werkt met een projectleider en uitvoerder. Samen ben je verantwoordelijk voor het gehele project.

SPIN IN HET WEB

Op dit moment ben ik bezig met het Jan Linzelviaduct, een stalen fietsviaduct van circa 335 meter lang en 7,5 meter breed. Het viaduct over de A4 sluit aan op de al bestaande opening in de geluidswal bij Ypenburg en loopt door tot aan Golfbaan Leeuwenburgh aan de Vlietzone. Een dergelijk project vergt een strakke planning en deadlines die gehaald moéten worden. Zo moet je al anderhalf jaar voordat de eerste schop de grond in gaat een vergunning regelen voor een tijdelijke afsluiting van de A4. Dat moet tot op het uur gepland worden. Als werkvoorbereider ben je spin in het web tussen ontwerpers, uitvoerders, opdrachtgevers en vergunningenverstrekkers. En moet je dus altijd een stap verder zijn dan de rest.

Jan Linzelviaduct bij Den Haag.

BEPAAL JE EIGEN ONTWIKKELING

Ik ben trots op de projecten waar ik aan heb mee mogen werken en de groei die ik hier heb doorgemaakt in tien jaar tijd. Zowel op persoonlijk als inhoudelijk niveau. Dura Vermeer begeleidt je daar goed in. Samen bepaal je waar je over een paar jaar wilt zijn en er zijn voldoende instrumenten die je daarbij kunnen helpen. Zo heb ik trainingen gevolgd om meer te bereiken in gesprekken met bijvoorbeeld opdrachtgevers. Heel leerzaam en kennis die je meteen kunt meenemen naar je volgende project. Het volgende doel? Projectleider worden. Uiteraard bij Dura Vermeer.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.