Vorige
Nieuws

Opnieuw trede 5 safety culture ladder behaald

Voor het tweede jaar op rij heeft Dura Vermeer Railinfra trede 5 op de Safety Culture Ladder 4.0, voorheen de Veiligheidsladder, behaald. Dit maakte de certificerende instelling Kiwa vrijdag 17 juli bekend.

‘Tijdens deze audit troffen wij een vooruitstrevende organisatie aan met kenmerken zoals zelflerendheid, integratie van veiligheid in alle bedrijfsprocessen en een voortrekkersrol in de keten en in de branche’, aldus de auditoren. De sfeer tijdens de interviews was positief en de grote betrokkenheid in de hele organisatie kwam hierbij naar boven.

‘Ik ben heel trots dat wij onze veiligheidscultuur hebben vastgehouden en stevig staan op trede 5,’ aldus Remko Uenk, directeur Dura Vermeer Railinfra. Mathijs Bakker, Chief Safety Officer bij Dura Vermeer Divisie Infra vult aan: ‘Dat wij opnieuw worden voorgedragen voor trede 5 is een groot compliment voor alle medewerkers die dagelijks hard werken om de veiligheid te borgen en te verbeteren’.

In 2018 behaalde Dura Vermeer Railinfra trede 4 op de, toen nog, Veiligheidsladder. Als eerste spoorbedrijf, werd vervolgens in 2019 trede 5 behaald: de hoogste trede. Een prestatie waar we trots op zijn. Hiermee bewijst de organisatie dat veilig werken voorop staat.

SAFETY CULTURE LADDER 4.0

De Safety Culture Ladder stond voorheen bekend als de Veiligheidsladder. Steeds vaker wordt de methode ook internationaal toegepast, zodoende is in 2020 de naam aangepast. De Safety Culture Ladder is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in bedrijven te meten. Tijdens deze beoordeling wordt middels observaties van houding en gedrag en dialoog met de medewerkers vastgesteld hoe hoog het veiligheidsbewustzijn is. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.