Vorige
Nieuws

Originele manieren om stil te staan bij De Dag van de Veiligheid

Op de Dag van de Veiligheid stonden we vandaag samen stil bij het thema veiligheid. Bij Dura Vermeer is deze dag aangegrepen om veiligheid op originele manieren in de schijnwerpers te zetten. Naast extra toolboxen en veiligheidsrondes op projectlocaties door het hele land organiseerden we een verkeerstraining voor ouderen en was er een virtual reality veiligheidstraining.

Fit in je hoofd en fit in je lijf. Je kan pas goed met veiligheid bezig zijn als je fit bent. Daarom waren er op verschillende kantoren health checkpoints aanwezig die op basis van de Body Mass Index de fitheid van collega’s testten. Daarnaast werd op veel kantoor- en projectlocaties de toolbox Fit in je hoofd en Fit in je lijf gegeven. Op kantoor Beukenhorst in Hoofddorp was er bovendien een Yoga workshop.

In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland is een training voor circa 70 ouderen georganiseerd waarin zij leerden hoe zij veilig met een scootmobiel en e-bike kunnen deelnemen aan het verkeer. Na een theoretische cursus over veiligheid gingen zij aan de slag met een praktijkoefening. Op een ander kantoor ervaarden collega’s bedreigende situaties tijdens een Virtual Reality training. Zij gingen vervolgens met elkaar het gesprek aan hoe je het beste kunt handelen in dergelijke situaties onder de leiding van een professionele trainer.

De voorzitter van Bouwend Nederland, Maxime Verhagen, bezocht samen met de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Tamara van Ark, het project Theemswegtracé. Tijdens dit bezoek hebben zij, samen met de heer Jeroen Steens, directeur Havenontwikkeling Havenbedrijf Rotterdam, de nieuwe Toolbox ‘Bewust Veilig, Iedere Dag’ uitgereikt aan een aantal bedrijven die betrokken zijn bij de realisatie van het Theemswegtracé, namelijk Dura Vermeer, Gebr. De Koning, Franki Grondtechnieken en Voorbij Funderingstechniek. Namens Dura Vermeer is deze in ontvangst genomen door Ralph Peeters, directeur.

In de regio Den Bosch liepen medewerkers in groepen inspectierondes op de bouwplaatsen waarbij de aandacht was verdeeld over drie onderwerpen, te weten de toegang tot het bouwterrein, de veiligheid op en rondom de steigers en de veiligheid op de werkplekken. Eenmaal terug op kantoor presenteerden de verschillende groepen aan elkaar de bevindingen van zowel veilige als minder veilige situaties. Betrokkenen gaven een korte toelichting op theorie versus praktijk.

In de regio Hoofddorp werd ’s ochtends een bijeenkomst gehouden waarin aandacht werd besteed aan de veiligheidsactie SAVE THE DAY en aan het onderwerp 'Fit in je hoofd' en 'Fit in je lijf'. Daarnaast heeft de directie samen met ondernemingsraadleden projecten bezocht.

In de regio Rotterdam werd de Dag van de Veiligheid begonnen met een workshop voor al het kantoorpersoneel van zowel bouw als infra. Denk hierbij aan het verbeteren van de werkhouding, je stressniveau onder controle houden en tips om gezond de dag door te komen. Voor alle bouwplaatsmedewerkers was er een bijeenkomst om de Generieke Poortinstructie (basisinstructie veiligheid) af te ronden.

In de regio Hengelo werd op een originele manier aandacht gevraagd voor de 10 levensreddende regels. Hiervan is een film gemaakt die – aansluitend bij de Week van het Dialect – is opgenomen in het Twents.

Door het hele land zijn er extra veiligheidsinspecties gehouden op verschillende projectlocaties waaronder het EMK-terrein en de A16. Verder namen betrokken omwonenden deel aan een veiligheidsrondes op de bouwplaats in Wanssum.

Dura Vermeer deed dit jaar voor de derde keer mee aan de Dag van de Veiligheid, een initiatief van Bouwend Nederland, UNETO-VNI en Aannemersfederatie in samenwerking met de Governance Code Veiligheid in de bouw.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.