Vorige
Nieuws

Overeenkomst getekend voor de afname van 36 nieuwe sociale huurwoningen in Pijnacker

Op dinsdag 19 september 2023 tekenden projectontwikkelaar Dura Vermeer en woningcorporatie De Goede Woning een overeenkomst voor de afname van 36 sociale huurwoningen in Pijnacker. Dura Vermeer ontwikkelt in Pijnacker nieuwbouwbuurt WijCK, een wijk waar ontmoeting en collectiviteit centraal staat.

WijCK wordt een levendige en groene buurt naast metrohalte Pijnacker Zuid. In totaal ontwikkelt en bouwt Dura Vermeer circa 330 woningen verdeeld over vier woongebouwen en een parkeerhub. WijCK wordt in verschillende fases verkocht, gebouwd en verhuurd. De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de eerste woningen beginnen naar verwachting in november 2023. In de volgende fasen van het plan komen er in WijCK nog 96 sociale woningen bij. Voor de afname daarvan zijn Dura Vermeer en De Goede Woning nog met elkaar in gesprek. Kijk voor meer informatie op: woneninwijck.nl

Groen en ontmoeting centraal

Nicolle Terlouw, directeur Vastgoedontwikkeling bij Dura Vermeer: "We zijn blij met de Goede Woning als partner in deze inclusieve en groene gebiedsontwikkeling in Pijnacker-Nootdorp. Door de zorgvuldige mix aan woontypologieën en doelgroepen en de aandacht voor groen en ontmoeting wordt WijCK de duurzame en aantrekkelijke woonwijk waar wij met trots aan werken. We kijken met enthousiasme uit naar het moment dat onze ontwikkeling gerealiseerd wordt, mede dankzij deze samenwerking."

WijCK is het tweede project in Pijnacker-Nootdorp waar De Goede Woning sociale huurwoningen laat bouwen. In het centrum van Pijnacker werkt de Zoetermeerse woningcorporatie ook mee aan nieuwbouwproject Casa Vita. Hier gaat De Goede Woning 31 sociale huurappartementen en 3 vrije sectorwoningen verhuren.

Van oudsher verhuurt De Goede Woning alleen in Zoetermeer woningen. Vanwege het gebrek aan bouwmogelijkheden in Zoetermeer en de grote bouwopgave in Pijnacker-Nootdorp, breidt de woningcorporatie in afstemming met de gemeente en de lokaal actieve corporaties, haar werkterrein uit naar Pijnacker-Nootdorp.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!