Vorige
Nieuws

Palenstein naar nul-op-de-meter met oog voor 'extra' bewoners

Voor de zomer van 2018 wonen alle 120 bewoners in de wijk Palenstein in Zoetermeer in hun ‘oude’ vertrouwde woning, máár dan gehuld in een Nul-op-de-Meter jas. De hele wijk ondergaat een grondige en duurzame renovatie. De eerste gevel- en dakelementen zijn inmiddels geplaatst. Met plek voor ‘extra’ bewoners.

OOG VOOR OMGEVING

Sinds 2 januari 2018 is de gedragscode Natuurinclusief Bouwen in het leven geroepen. Woningen die een Nul-op-de-Meter renovatie ondergaan volgens het NoM-keur, worden standaard voorzien van nestkasten voor gierzwaluwen, huismussen en vleermuizen. Door deze toevoeging vinden deze beschermde diersoorten makkelijker een nestplek. De organisatie van de Stroomversnelling, bouwers en natuurbeschermingsorganisaties ontwikkelden de gedragscode in nauwe samenwerking, met ondersteuning van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

De nestkasten voor vleermuizen zijn opgenomen in de geprefabriceerde gevelelementen. Achter een sleuf in het gevelelement bevindt zich een speciale kast die door vleermuizen feilloos gevonden wordt. Een mooie ontwikkeling voor de directe omgeving van de woningen.

PALENSTEIN NAAR NUL-OP-DE-METER

Dura Vermeer en woningcorporatie De Goede Woning kijken uit naar het eindresultaat: 120 woningen in een duurzame jas mét moderne uitstraling. Én, tevreden bewoners.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.