Vorige
Nieuws

Parkeergarage Garenmarkt: het dak is dicht

Vorige week was er een nieuwe mijlpaal voor de parkeergarage Garenmarkt: het dak is nu volledig dicht. Eerder is de torenkraan afgevoerd en was het tijd voor de allerlaatste stort.

Wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen) zei eerder: ‘Het dak is bijna gesloten, dus dat is een énorme mijlpaal. De oorspronkelijke planning is om begin 2020 te openen. Hier koersen we nog steeds op aan. Sterker nog: we hopen zelfs dit jaar nog open te kunnen.’

Afbouwen parkeergarage

De komende periode staat voor bouwcombinatie Dura Vermeer-Besix in het teken van de afbouw van de parkeergarage. Installaties, zoals verlichting en het parkeersysteem worden tijdens deze fase geïnstalleerd. Verder wordt de parkeergarage geschilderd en de coating op de vloer geplaatst. Daarnaast wordt het entree paviljoen afgemaakt. Over een paar maanden wordt het dak volledig aangevuld met zand voor de herinrichting van het plein dat bovenop de garage wordt aangelegd.

Sinds 2017 wordt er al hard gewerkt aan de bouw van de parkeergarage, met deze mijlpaal komt het oplevermoment in zicht. Als alles volgens planning verloopt, is de inrichting van de Garenmarkt en omgeving in het tweede kwartaal van 2020 helemaal af.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.