Vorige
Nieuws

Parkeergarage Garenmarkt opent deuren

Na bijna drie jaar bouwen is het zover: je kunt je auto parkeren in de nieuwe Parkeergarage Garenmarkt in Leiden. Met een spectaculaire lichtshow is de garage op donderdag 20 februari geopend door wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen) en directeur Jil Ligterink namens de bouwcombinatie Dura Vermeer-BESIX.

De nieuwe parkeergarage heeft 425 parkeerplaatsen en maakt hiermee een bezoek aan de binnenstad van Leiden nog aantrekkelijker.

Fleur Spijker: “Parkeergarage Garenmarkt is een sterk staaltje technische bouwkunst en een mooi startpunt voor een bezoek aan Leiden. Nu de auto’s onder de grond staan, is er ruimte voor een mooi groen stadsplein. Daar ben ik heel blij mee.”

Jil Ligterink: “Ik ben ontzettend trots op het team en alle partners met wie we deze parkeergarage gebouwd hebben. Bouwen in een binnenstedelijke omgeving met een bouwkuip van zestien meter NAP én met historische panden op een kleine afstand, was een echte uitdaging. Samen met alle partners hebben we de garage met hoge kwaliteit volgens planning opgeleverd.”’

GROEN STADSPLEIN

Boven de parkeergarage komt een groen stadsplein. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de herinrichting van het Garenmarktplein. Het ontwerp van het plein is samen met de buurt gemaakt en wordt autovrij. Naar verwachting is het plein in mei klaar en zijn alle werkzaamheden voor de zomer gereed.

PARKEERGARAGE GARENMARKT

Bouwcombinatie Parkeergarages Leiden, bestaande uit Dura Vermeer en BESIX, heeft de zestien meter diepe Parkeergarage Garenmarkt gerealiseerd. De 425 parkeerplaatsen zijn verdeeld over vijf parkeerlagen. In verband met de locatie van de garage, midden in de binnenstad, heeft de bouwcombinatie veel aandacht besteed aan het betrekken van de omwonenden bij de bouw. Zowel de inrit als de uitrit van de garage ligt in de Korevaarstraat en de voetgangersentree komt aan de rand van het plein. Het ontwerp is gemaakt door het Leidse Architectenbureau VVKH Architecten. Belangrijke kenmerken van het ovaalvormige ontwerp zijn verkeersveiligheid, licht en transparantie.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.