Vorige
Nieuws

Participatietraject Julianaweg Volendam van start

Julianaweg in Volendam

Toekomstproof maken

De Julianaweg in Volendam gaat de komende jaren op de schop. De weg is toe aan onderhoud en wordt veiliger en dus toekomstproof ingericht. De gemeente Edam-Volendam, Dura Vermeer en Sweco gaan hier samen mee aan de slag in bouwteam DeDam. Het ontwerp van de nieuwe Julianaweg is er nog niet, want inwoners, ondernemers en belanghebbenden hebben hier invloed op en mogen meedenken. Dit participatietraject is op 25 augustus van start gegaan.

dE OMGEVING DENKT MEE

Bij andere projecten hebben inwoners, ondernemers en belanghebbenden pas in een veel later stadium invloed op het ontwerp. Dit betreft meestal kleine dingen die aan het einde van het proces nog aangepast kunnen worden. Bij de herinrichting van de Julianaweg wordt de omgeving uitgenodigd om mee te denken met het ontwerp en de realisatie daarvan. We starten met een enquête op de website, waarin geïnteresseerden kunnen aangeven wat ze als wel of als niet prettig ervaren aan de weg. Tegelijkertijd volgen gesprekken met aanwonenden. Op basis hiervan worden de eerste schetsen gemaakt, die we weer worden voorgelegd aan de omgeving. Daarnaast kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een werkgroep, om nóg intensiever mee te denken met het ontwerp.

 

De Julianaweg is de aorta van Volendam.

Bouwteam DeDam

In bouwteam DeDam zijn alle krachten gebundeld: gemeente Edam-Volendam heeft kennis over wat zich op en rond de Julianaweg afspeelt en kent de geschiedenis. Dura Vermeer weet alles over de aanleg van wegen en renovatie en advies- en ingenieursbureau Sweco maakt het ontwerp van de weg.

Julianaweg Volendam

De Julianaweg is ‘de aorta van Volendam’ en is daarmee de belangrijkste ontsluitingsweg. Aanleiding voor de herinrichting van de Julianaweg is de toegenomen verkeersdruk en het noodzakelijk onderhoud op meerdere plekken op de weg. Het doel van de herinrichting is dat de nieuwe Julianaweg toekomstbestendig is, de doorstroming verbetert, de weg weer veilig is voor voetgangers, fietsers en automobilisten en er meer groen komt in het dorp. De eerste schop gaat in 2021, na de kermis, in de grond. Naar verwachting is de nieuwe Julianaweg eind december 2025 gereed. Kijk voor meer informatie over het project op www.julianaweg-volendam.nl

 

Bouwteam DeDam bouwt samen met de omgeving een mooie Julianaweg voor de toekomst!

De eerste schop gaat in 2021, na de kermis, in de grond. Naar verwachting is de nieuwe Julianaweg eind december 2025 gereed.
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.