Vorige
Blog

Pieter in de Kroon Zoetermeer

Pieter van Staalduinen is drie jaar geleden in  Zoetermeer komen wonen vanwege de gunstige ligging en de goede voorzieningen. Een juiste keuze zo bleek, want hij woont er nog altijd met veel plezier. Toen hij via het regionale nieuws hoorde dat de stadhuistoren vrij zou komen voor woningbouw, was zijn interesse meteen gewekt. Een nieuw verhuisavontuur, maar dan binnen de stad zelf. “Het is een icoon met een fantastisch uitzicht. Na het zien van het ontwerp was ik verkocht.”

De eerste stap die Pieter zette was een bezoekje aan de website van De Kroon Zoetermeer die Dura Vermeer speciaal voor het renovatieproject had opgezet. “Hier kon ik de ontwerptekeningen van de buitenkant en de inrichting van de verschillende soorten appartementen bekijken. Ik heb mij vervolgens aangemeld en mijn voorkeuren aangegeven. Dat is inmiddels 10 maanden geleden. Niet lang erna vroegen ze me of ik interesse had in een vervolggesprek. Daarna is het in een stroomversnelling gekomen.”

Dura Vermeer leidt je vakkundig door dit keuzeproces heen.

Kies je eigen keuken

“Uiteindelijk is het de eerste keuze geworden. Een appartement van 86 m2 met een speelse indeling van het vloeroppervlak. Vervolgens is er veel vrijheid om het appartement naar eigen inzicht in te delen. “Dura Vermeer leidt je vakkundig door dit keuzeproces heen. Je kunt bijvoorbeeld de badkamer, de keuken en het toilet naar eigen inzicht indelen. Ook de keuze voor tegels, type sanitair, keukenkastjes, apparatuur en deuren is aan jou. Ik ben daarvoor drie keer naar een showroom geweest. Je wilt natuurlijk geen fouten maken. Onderdeel van het keuzeproces is ook een gesprek met een installateur die met jou de locatie van stopcontacten doorneemt en of je bijvoorbeeld wel of geen inbouwspotjes wilt.”

Persoonlijke digitale begeleiding

De gekozen indeling en gemaakte keuzes worden door de projectontwikkelaar meteen op de tekeningen van een appartement verwerkt. “Die tekeningen en de keuzes die ik heb gemaakt, zijn onderdeel van mijn digitale dossier waar ik een persoonlijke login voor heb. Zo kunnen er later geen misverstanden ontstaan. Ook alle andere belangrijke papieren vind ik hier. Als de bouw in een nieuwe fase komt wordt je daarover op de hoogte gehouden via je persoonlijke portal. Ik ben dus altijd op de hoogte over de laatste stand van zaken.”

Duurzaam gebouwd en strakke inrichting

Het appartement wordt hoogwaardig afgewerkt en is zeer duurzaam en energiezuinig. “Het appartement heeft een mooie gevel met heel veel glas om van het uitzicht te kunnen genieten. Het is dan wel prettig dat het met HR+++ glas zeer goed geïsoleerd is. Het gebouw is gasloos, de WKO-installatie wekt de benodigde energie op voor verwarming en in de zomer koeling. Dat laatste is met mooie zomers een plus. Bovendien wordt het gebouw niet alleen op een mooie, maar ook duurzame manier gerenoveerd. Dat vind ik een prettig idee, complimenten aan architect en bouwer.”

Hier is de toekomst

Naar verwachting kan Pieter in de herfst van 2020 zijn nieuwe appartement betrekken. “Gelukkig hoef ik niet zo te lang te wachten om te kunnen genieten van het toekomstig resultaat. De grote glazen gevel, de hoge plafonds, de ruime balkons, de eigen parkeerplaats in de onderbouw: het gebouw is perfect op de toekomst voorbereid én blijft een eyecatcher in Zoetermeer. Wellicht heeft de bouwer hetzelfde gedacht toen zij dit project de naam ‘De Kroon’ meegaf!”

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.