Vorige
Nieuws

Prinsenhofgarage spoorzone Delft opgeleverd

Na 2,5 jaar bouwen was het moment daar: op vrijdag 2 maart heeft Combinatie Crommelijn de Prinsenhofgarage in Delft opgeleverd en is het officieel in handen gekomen van ParkerenDelft. Vanaf 5 maart kunnen Delftenaren hun auto vlakbij het centraal station van Delft parkeren.

Combinatie Crommelijn leverde vrijdag de garage op aan opdrachtgevers ProRail en Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft. Na ondertekening van de documenten, kregen vervolgens de gemeente Delft en ParkerenDelft de garage in handen. Dit gebeurde symbolisch met de uitreiking van een set sleutels aan ParkerenDelft.

SPOORZONE DELFT

Delft – een stad met ruim 100.000 inwoners – is decennialang door een spoorviaduct in twee stukken gedeeld. Het spoorviaduct is lange tijd beeldbepalend geweest in de binnenstad en zorgde voor veel overlast. De ruimte onder het spoorviaduct werd intensief gebruikt als parkeergelegenheid voor bewoners en bezoekers van de stad. Door de inzet van burgers en het gemeentebestuur van Delft werden in de jaren '80 de eerste stappen gezet om het spoorviaduct te vervangen voor een ondergronds spoor. Het resultaat is een spoortunnel dwars door de stad en een ondergrondse parkeergarage met de Spoorsingelgracht op het dak als voorbeeld van intensief ruimtegebruik.​ De nieuwe parkeergarage heeft twee parkeerlagen en biedt plaats aan 650 auto’s.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.