Vorige
Nieuws

Proeftuin N231 met biobased materialen gaat van start

De provincie Noord-Holland en aannemer Dura Vermeer hebben op woensdag 18 juli de overeenkomst voor het aanpassen van de N231, waaronder de aanleg van een deel biobased weg, ondertekend. Op de N231 wordt de verkeersveiligheid en de doorstroming verbeterd, en wordt één kilometer weg, de Bosrandweg, volledig uitgevoerd met biobased materialen. Dit zijn natuurlijke materialen die biologisch afbreekbaar zijn. Het is de eerste keer dat de provincie een weg volledig, van berm tot berm, biobased uitvoert.

BIOBASED PROEFTUIN

Dura Vermeer ontwikkelt nieuwe biobased materialen, test deze op verschillende plekken op het traject en monitort het voor een langere tijd. De materialen worden van berm tot berm gebruikt: zo wordt het asfalt op de rijbaan van biobased bindmiddelen (bv. koolzaadolie) voorzien en verkeersborden van gelamineerde bamboestroken en bio-plastieken gemaakt. Er worden ook biobased producten gebruikt in elementverharding, betonfietspad platen, markering en onder ander openbare verlichtingsmasten. De biobased materialen worden zoveel mogelijk zichtbaar voor de weggebruiker, zoals een 'natuurlijke' bruinige kleur asfalt en zichtbare vezels in het beton.

INFORMATIEBORDEN

Omdat niet alle materialen zichtbaar zijn voor het blote oog, worden er langs de weg informatieborden geplaatst met meer informatie over de verschillende toepassingen. Dura Vermeer houdt toezicht op de nieuwe producten en zorgt waar nodig voor het vervangen van materialen. Begin 2019 zal er met de realisatie gestart worden.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.