Vorige
Nieuws

Renovatie rechtbank Rotterdam afgerond

De Rechtbank Rotterdam aan de Wilhelminakade heeft een grootschalige verbouwing ondergaan van de publieke ontvangstruimte en de kantooromgeving. Om in een overzichtelijke, veilige en servicegerichte entree te kunnen voorzien is de bestaande galleria - een open ruimte tussen 3 bouwvolumes die ook een metrostation overkapt - ter plaatse van de rechtbank getransformeerd tot een verblijfsgebied.

Dura Vermeer heeft in 2017 de Design & Build aanbesteding, uitgeschreven door het Rijksvastgoedbedrijf, gewonnen. Door Fokkema & Partners Architecten is een ontwerp gemaakt met heldere vormgeving. Het nieuwe ontvangstgebied biedt letterlijk en figuurlijk de warme, welkome omgeving die zorgt voor verbinding tussen de twee gebouwen waarin de rechtbank gehuisvest. In de vernieuwde galleria komen de verkeersstromen van verschillende gebruikersgroepen samen. Enerzijds bevinden zich de zittingszalen, anderzijds bevindt zich onder meer de kantoren voor de rechtspraak. Navigeren naar en ontvangst aan de balies van de rechtbank is nu optimaal en voor de bezoekers is het prettig wachten.

Ook de kantoorgebieden, waaronder een kenniscentrum en ontmoetingsgebied, zijn volledig gerenoveerd en aangepast aan de huidige wensen van de gebruikers. Er is gebruik gemaakt van heldere lijnen waarbij houten accenten warmte geven aan de werkomgeving.

Gezamenlijk kunnen de samenwerkingspartners en -adviseurs terugkijken op een uitdagend project met een prachtig resultaat.

Deel deze pagina