Vorige
Nieuws

Rucphen heeft er 1074 meter fietspad bij

Op 11 april nam wethouder Martien de Bruijn al fietsend het fietspad langs de Bernhardstraat in Rucphen in gebruik. Dura Vermeer heeft vijf maanden gewerkt aan het fietspad dat deel uitmaakt van een nieuwe rondweg. De wethouder liet weten erg blij te zijn met het resultaat: “veel veiliger dan de eerste optie”.

In eerste instantie lagen er plannen op tafel om op de vernieuwde Bernhardstraat een fietssuggestiestrook aan te leggen, rode fietsstroken op de weg gescheiden door een witte markering. Omwonenden trokken bij die plannen aan de bel. Met het oog op de groeiende verkeersdrukte en de veiligheid van fietsers, drongen zij aan op een vrijliggend fietspad. De gemeente moest hiervoor in overleg, Dura Vermeer kon daarom alleen aan de slag met het ombouwen van de bestaande klinkerweg.

VOORTUINEN

Na akkoord op het plan van omwonenden, is Dura Vermeer eind november gestart met het aanleggen van het fietspad. Omwonenden hebben hiervoor – in overleg met de gemeente – stukken voortuin in moeten leveren. Dura Vermeer heeft na afloop van de werkzaamheden de tuinen weer op orde gemaakt. De samenwerking en communicatie met de omwonenden is zeer goed verlopen, hier prees de gemeente Dura Vermeer dan ook voor.

RONDWEG

De Bernhardstraat in Rucphen maakt deel uit van een nieuwe rondweg. Door de aanleg van deze weg hebben de dorpen Rucphen, Sint Willebrord en Sprundel minder last van (vracht-)verkeer omdat het wordt omgeleid. Daarnaast ontstaat er een goede regionale verbinding tussen de A58, de gemeente Zundert en de Belgische grens.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.