Vorige
Nieuws

Samenwerkingsovereenkomst Residence van Oranje in Noordwijk getekend

Beeld: Van Egmond Architecten

De eigenaren van de Hotels van Oranje en de directie van Dura Vermeer Bouw Midden West hebben afgelopen vrijdag, 17 december, de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de realisatie van het prestigieuze woningbouwproject Residence van Oranje in Noordwijk aan Zee. Afgelopen najaar werd Dura Vermeer Bouw Midden West na een zorgvuldige selectieprocedure gekozen. 

Ontwerp

Residence van Oranje omvat 70 ultra high-end appartementen en penthouses, alle met spectaculair zeezicht, in combinatie met de service, security en voorzieningen van het naastgelegen, vijfsterren Artist’s impression Hotel en Residence van Oranje, Noordwijk aan Zee superior Hotel van Oranje, dat vóór de oplevering van Residence van Oranje geheel vernieuwd en uitgebreid zal zijn.

De appartementen en penthouses zijn verdeeld over twee majestueuze woongebouwen in een monumentale bouwstijl. Architect ir. Diederik van Egmond (Van Egmond Architecten) heeft zich voor het ontwerp laten inspireren door het Hollandse classicisme: de verticale kolommen, de zuivere symmetrie en strakke belijning; zelfs de kolossale middengevel met het lichtgebogen fronton ontbreekt niet. De indrukwekkende entree met een imposant atrium wordt aan weerszijden geflankeerd door hoogwaardige horeca, fijne restaurants en uitnodigende terrassen. Het atrium zal het kloppende hart zijn en zal als lobby zowel ter beschikking staan van de bewoners als ook de hotelgasten.

Uitgebreide informatie en beeldmateriaal is beschikbaar op de projectwebsite www.residencevanoranje.nl.

Planning

Vooruitlopend op het sluiten van de ontwerp- en aannemingsovereenkomst worden de voorbereidende bouwwerkzaamheden opgestart; de sloop van de huidige bebouwing op de locatie aan de Koningin Wilhelmina Boulevard staat vanaf januari op de agenda. In het voorjaar wordt aansluitend gestart met de daadwerkelijke bouw, te beginnen met het uitgraven van de parkeerkelder onder de Residence van Oranje.

Mede-initiatiefnemer en hoteleigenaar, Abraham Mol (links) en Directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West, Edwin de Kuiper (rechts)
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Edwin de Kuiper

Directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht
Edwin de Kuiper