Vorige
Nieuws

Slib- en grondbank Waterweg ontvangt cirkelstad Drechtsteden

Begin juni heeft de Slib- en Grondbank Waterweg van Dura Vermeer de deelnemers van Cirkelstad Drechtsteden ontvangen voor een levendige bijeenkomst over duurzaamheid en circulariteit. Cirkelstad Drechtsteden bestaat uit een groep ondernemers die samen op zoek zijn naar duurzame en circulaire oplossingen. Dura Vermeer is hier ook bij aangesloten. Tijdens de bijeenkomst kwamen verschillende circulaire onderwerpen aan de orde, zoals circulair aanbesteden, het gebruik maken van een materialenpaspoort en de circulaire aspecten van de Slib- en Grondbank.

Dura Vermeer trapte de bijeenkomst af met inspirerende voorbeelden van circulariteit binnen de organisatie, zoals het circulaire fietspad en het Ondergronds Afval Transportsysteem voor optimale scheiding. Ook kwam de Duurzaamheidscan aan bod, een aanpak waarbij de opdrachtgever in twee workshops ontdekt hoe hij zijn duurzaamheidsbeleid kan omzetten naar concrete contractseisen.

Daarna werd een presentatie gegeven over de Slib- en Grondbank Waterweg. Een circulaire oplossing die voor de klant volledig budgetneutraal ingezet kan worden. Door het innemen en hergebruiken van baggerspecie en secundaire grondstoffen kan de herontwikkeling van de grond met minder tot geen primaire grondstoffen gerealiseerd worden.

De rest van de middag stond in het teken van sparren en discussiëren over duurzame en circulaire onderwerpen binnen de verschillende branches. Er is over en weer geholpen met het zoeken naar oplossingen voor vragen over duurzaamheid en circulariteit. Dit leverde geanimeerde gesprekken op vol tips en inspiratie.

CIRKELSTAD

Cirkelstad is een netwerk ontstaan tussen publieke én private ondernemers die op zoek waren naar circulaire oplossingen. Door samen te werken in een open dialoog, ontstaan nieuwe zienswijzen en nieuwe oplossingen. Cirkelstad faciliteert publieke en private koplopers in diverse steden, zoals Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Zwolle.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.