Vorige
Nieuws

Sloop en sanering oude defensiecomplex gereed: overdrachtsdocumenten ondertekend

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf heeft Dura Vermeer Infra Milieu het oude defensieterrein in Utrecht gesloopt en gesaneerd. Op dinsdag 15 mei was het terrein van 7,4 hectare klaar voor de overdacht. Wethouder Kees Geldof en Directeur Transacties & Projecten RVB, Roger Mol, ondertekenden het overdrachtsdocument. Het voormalige defensieterrein kwam hiermee weer in handen van de gemeente Utrecht.

De gemeente Utrecht kocht het oude defensieterrein in Utrecht op voorwaarde dat het schoon en bouwrijp gemaakt werd voor de bouw van 600 nieuwe woningen. In oktober 2016 is Dura Vermeer Infra Milieu gestart met de sloop van de gebouwen, kantoren en hallen op het oude defensieterrein. In totaal is er 60000 m2 bebouwing gesloopt en 500 ton aan bouw- en sloopafval afgevoerd. Daarna begon de sanering die hoofdzakelijk nodig was omdat het gebied tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebombardeerd. Ook zorgde de ingebruikname van defensie van de afgelopen tijd niet voor de schoonste grond.

Bomvol uitdagingen

Tijdens het project heeft er een bodemonderzoek plaatsgevonden om de staat van de bodem te bepalen maar is er ook naar bommen gezocht. Toen dat vrij was verklaard, is gestart met de vervuilde grond weg te halen. "Tijdens het saneren kwamen we voor best grote uitdagingen te staan", begint Casper van der Hout, projectleider, "bijvoorbeeld omdat het een behoorlijke stank met zich mee bracht. Dat leidde tot veel gesprekken met de gemeente, de GGD en natuurlijk omwonenden zelf. Als het te gek werd, legden we de werkzaamheden stil en gingen we pas weer verder als de windrichting gedraaid was", aldus Casper.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.