Vorige
Nieuws

Spanning op de bouwplaats!

Werken met stroom… Dumpert-presentator René van Leeuwen vindt dat niet zo spannend. Dat had hij beter wel kunnen vinden. Onze veiligheidsexpert Pieter-Jan Licht wijst hem professioneel op de risico’s: ‘Hé joh, pannenkoek!’

Hoe dat afloopt? Bekijk aflevering 4 van onze veiligheidscampagne ‘Die zag je niet aankomen’ over elektrocutie. Met uiteraard weer een prikkelende versie van de reeks: DuraKeeten.

Elektrocutie

Stroom hoor je niet, zie je niet en ruik je niet. Maar het is er wel en meedogenloos risicovol. Werk je aan het spoor, op renovatieprojecten of doe je grondwerk? Dan word je hier dagelijks aan blootgesteld. Kabels zien er onschuldig uit, maar zijn het zelden. Dus controleer altijd of er geen spanning op staat, gebruik de juiste gereedschap en scherm de actieve delen af. En blijf er vanaf als je niet-bevoegd bent.

Meld & win

Zie jij een (on)veilige situatie of een (bijna-)ongeval? Handel ernaar en meld je actie in de SAVE-app. Heb je ideeën hoe we risico's nog meer kunnen voorkomen? Ook dan ontvangen wij het graag via de SAVE-app. Onder alle personen die tot en met 30 maart een melding doen, verloten wij een prijs. De prijswinnaars maken wij op 31 maart bekend. 

Dag van de Veiligheid

In aanloop naar de Dag van de Veiligheid op 30 maart lanceren wij elke week een nieuwe video waarbij we op een luchtige manier een toprisico onder de aandacht brengen. Veiligheid is geen grap. Maar mensen bewust maken van de risico’s kan best op een luchtige manier. Zo maken we impact, zo brengen we de gevaren en de maatregelen keer op keer in beeld. Want wat pas gevaarlijk is: wennen aan risico’s! 

Check de toolboxen in de SAVE-app voor meer informatie over:

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.