Vorige
Nieuws

Start herinrichting plein parkeergarage Garenmarkt

Op 13 januari is Dura Vermeer gestart met de herinrichting van het plein dat komt op het dak van de ondergrondse parkeergarage Garenmarkt. Er wordt een groen en autovrij plein gerealiseerd in de binnenstad van Leiden dat een kwaliteitsimpuls is voor direct omwonenden en Leiden.

Je kunt niet zomaar gras en bomen planten op het betonnen dak van de gloednieuwe parkeergarage. Om het groen het hele jaar te voorzien van voldoende water gaat Dura Vermeer eerst een laag filtratiekratten installeren op het gehele dak voordat de normale grond en zandlagen worden aangebracht. Deze kratten vangen het regenwater op en maken dit beschikbaar voor het groen op het plein. Zo hoeft er in droge periodes minimaal gesproeid te worden om het plein groen te houden.

De wegen rondom het plein worden opnieuw bestraat, waarbij de parkeerplaatsen vervangen worden door groene perken. Het vernieuwde plein is geschikt voor evenementen zoals de traditionele drie oktober taptoe. De perken op het plein krijgen verhoogde natuurstenen randen die ook gelijk zitgelegenheid creëren. Het ontwerp van het plein is door de gemeente Leiden in zorgvuldig overleg met de omwonenden en andere belanghebbenden tot stand gekomen.

Het vernieuwde plein is naar verwachting aankomende zomer gereed.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.