Vorige
Nieuws

Start renovatie Hoornbrug in Rijswijk

Start renovatie Hoornbrug in Rijswijk

In opdracht van de Provincie Zuid-Holland voert Dura Vermeer het komende jaar, samen met Hillebrand, EPC en Krenvoord de renovatiewerkzaamheden uit voor de Hoornbrug in Rijswijk.

Het werk betreft de volledige vervanging van de E-installaties, het deels vervangen en aanpassen van het mechanische deel ten behoeve van het halen van het machineveiligheidscertificaat, het conserveren en het repareren en opknappen van het beton en het uitvoeren van civiele werkzaamheden.

Tot het einde van dit jaar is Dura Vermeer bezig met het voorbereiden en ontwerpen, waarna de uitvoering buiten plaats zal vinden in de eerste 3 maanden van 2023. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind april 2023 gereed.

De Hoornbrug is een brug over de Delftsche Vliet, een deel van het Rijn-Schiekanaal, in Rijswijk bij de grens met Den Haag. De brug wordt intensief gebruikt als toegangsader voor Rijswijk en Den Haag doordat de route in het verlengde ligt van de A13. De brug wordt tevens gebruikt door Haagse tramlijnen 1 en 15.

Renovatie van de Hoornbrug

Dura Vermeer voert renovatiewerkzaamheden uit voor de Hoornbrug in Rijswijk

Lange historie

De Hoornbrug kent een lange historie waarbij in 1340 de “Hoornbrugge” voor het eerst werd genoemd. Via deze Hoornbrugge over de Vliet was Rijswijk weer bereikbaar. In 1601 is de eerste “echte” brug gebouwd .Na een vervanging van 1893 werd de brug “Hoornbrug” genoemd. In 1947 is de brug vervangen door de huidige Hoornbrug. De eerste paardentram, de stoomtram tot aan de huidige tram, hebben van de brug gebruik gemaakt.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.