Vorige
Nieuws

Start verdubbeling N34

Dura Vermeer is in februari in opdracht van de Provincie Drenthe gestart met de verdubbeling van de N34 Emmen west – N381. Het project heeft als doel de doorstroming op de stroomweg N34 te verbeteren en de regionale economie, bereikbaarheid en verkeersveiligheid te versterken.

OMVANG VAN PROJECT

De stroomweg tussen de afslag N391 en de afslag N381 wordt verdubbeld naar twee keer twee rijstroken. Het traject passeert daarbij de viaducten Brinkmade en Staapharst en de verzorgingsplaatsen ‘De Blikken’ aan de westzijde en ‘Westerveld’ aan de oostzijde van de N34. Naast de verdubbeling van de rijbaan van de N34, vinden er werkzaamheden plaats aan de N381 ter hoogte van viaduct Staapharst, aan de onderdoorgang van de Slenerweg en aan de watergang De Blikken.

START UITVOERING

Na een half jaar ontwerp, vergunningen aanvragen en voorbereidingen is de Waard, partner van Dura Vermeer in dit project, gestart met de grondwerkzaamheden langs het bestaande tracé.
Het komende jaar worden twee kunstwerken gebouwd en circa drie kilometer asfalt aangebracht.

BIJDRAGE DUURZAAMHEIDSDOELSTELLINGEN PROVINCIE DRENTHE

Bij de realisatie van deze werkzaamheden draagt Dura Vermeer bij aan de duurzaamheidsdoelen van de Provincie Drenthe. Zo passen we fossielvrije HVO-diesel toe in het machinepark die circa twintig procent minder C02 uitstoot dan reguliere diesel. Verder minimaliseren we het gebruik van primair grondstoffen door toepassing van een optimale asfaltconstructie. Bovendien maken we gebruik van energie neutrale bouwketen.

De planning is om dit gedeelte van de N34 verdubbeld te hebben in de loop van 2021.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.