Vorige
Nieuws

Start werkzaamheden Dalfserveldwetering

Dura Vermeer is gestart met de werkzaamheden aan de Dalfserveldwetering. Over een tracé van ongeveer één kilometer lengte wordt een watergang gegraven van de straat de Bese naar het nieuwe gemaal de Broekhuizen in Dalfsen. In dit tracé worden onder andere vier grote kokerduikers aangelegd.

Naast twee grote duikers van ruim 40 meter lang en twee duikers van 15 meter lang worden ook diverse ronde duikers aangelegd. De eerst te bouwen kokerduiker komt in de bestaande N340, een drukke provinciale weg tussen Ommen en Zwolle. Om de bouw van de duiker mogelijk te maken wordt een tijdelijke bypass voor het verkeer aangelegd door het naastgelegen weiland. Vervolgens wordt binnen een bouwtijd van tien dagen de duiker gebouwd en het asfalt van de N340 hersteld. Eind mei is dit onderdeel gereed, het gehele project wordt naar verwachting begin september opgeleverd.

De werkzaamheden aan de Dalfserveldwetering worden in opdracht van het Waterschap Drents Overijsselse Delta uitgevoerd. In de periode 2013-2014 heeft het Waterschap een groot deel van het tracé van de Dalfserveldwetering (ca. 6 km) aangelegd. Hierbij werd ruimte voor water(bergingen) gerealiseerd en zijn maatregelen voor natuurontwikkelingen meegenomen, zoals natuurvriendelijke oevers en vispassages. De aanleg van het laatste deel van deze wetering - van de Bese naar het nieuw te bouwen gemaal De Broekhuizen - was toen nog niet uitvoerbaar.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.