Vorige
Nieuws

Start werkzaamheden terrein fabriek Innocent

Dura Vermeer is begonnen met het bouwrijp maken van het terrein waar de nieuwe fabriek van duurzame smoothie- en sapjesproducent innocent moet verrijzen. De fabriek wordt het eerste gebouw in Rotterdam Food Hub: het nieuwe duurzame bedrijventerrein in het Rotterdamse havengebied.

ROTTERDAM FOOD HUB

innocent is het eerste bedrijf dat zich vestigt in Rotterdam Food Hub: het 60 hectare grote nieuwe bedrijventerrein aan het Calandkanaal, dat Havenbedrijf Rotterdam speciaal inricht om bedrijven uit de “agrofood” sector optimaal te faciliteren. Zo krijgt Rotterdam Food Hub de beschikking over meerdere ligplaatsen speciaal voor binnenvaartschepen en worden de warehouses direct aan de kades gesitueerd. Hierdoor kunnen gekoelde en bevroren ladingen snel opgeslagen, bewerkt of getransporteerd worden. Dit scheelt niet alleen tijd, maar alleen al in het geval van innocent straks ook ruim 13.000 vrachtwagenritten per jaar.

DUURZAAM TERREIN

Ook Dura Vermeer draagt bij aan het duurzame karakter van de nieuwe vestigingsplaats van innocent. Zo is het bouwterrein uitgerust met een Dura Vermeer Softs Point, die dient als fijnstoffilter en tegelijk zonne-energie opwekt. Ook staat het prototype van de “duurzame bouwkeet” er, onze visie op een gezonde en veilige werkplek, die is gemaakt van houten spoorliggers en onder meer is voorzien van zonnepanelen, een circulair interieur, een insectenhotel, snelle WIFI-verbinding en een oplaadpunt voor je elektrische auto.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.