Vorige
Nieuws

Succesvolle buitendienststellingen Smakkelaarsveld

De eerste en tweede buitendienststelling op het project HOV-overkluizing Smakkelaarsveld in Utrecht zijn met succes doorlopen. Dura Vermeer realiseert naast het Centraal Station een overkluizing van de tram- en busbaan, waarop een nieuw stadspark inclusief drie woon- en werktorens komt. In de buitendienststellingen zijn palen geboord. De bussen en trams zijn hiervoor omgeleid en de bovenleiding van de trambaan afgeschakeld. Er zijn veel meer boorpalen aangebracht dan van tevoren was gepland, wat zorgt voor een mooie voorsprong op de planning.

Naar verwachting wordt de overkluizing begin 2021 opgeleverd, waarna opdrachtgever Lingotto verder gaat met de realisatie van de woon- en werktorens en de inrichting van het stadspark.

In april is de bouw van de HOV-overkluizing van Smakkelaarspark in Utrecht gestart. Het Smakkelaarsveld is een locatie naast Hoog Catharijne en Centraal Station Utrecht. Het was jarenlang een plek zonder bestemming. In het plan van Lingotto staat een nieuw stadspark centraal, waarin drie woon- en werkgebouwen gerealiseerd worden. Het ontwerp is bedoeld als de tegenhanger midden in een drukke omgeving: in het centrum, naast Utrecht CS en bovenop een tram- en busbaan.

FASERING BOUWWERKZAAMHEDEN

De tramoverkluizing wordt in verschillende fases gerealiseerd. De eerste fase was de voorbereiding. Hierin is het voorboren van de heipalen een belangrijke stap zodat de kans kleiner werd dat er een paal vastloopt of niet op diepte komt. Ook het opzoeken van kabels en leidingen was essentieel in de voorbereiding. Na de voorbereiding is gestart met het aanbrengen van boorpalen. In de komende periode worden betonfundaties aangebracht, wanden en kolommen gestort, een dek van prefab liggers aangebracht en uiteindelijk de afbouw gerealiseerd.

Bekijk hier het digitale feestelijke startmoment terug:

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.