Vorige
Nieuws

Succesvolle Dag van de Bouw 2018

Op 2 juni werd de Dag van de Bouw voor de dertiende keer georganiseerd. Ruim 71.000 Nederlanders bezochten de Dag van de Bouw en kregen een kijkje achter de schermen op bouwplaatsen bij hen in de buurt. De acht opengestelde projecten van Dura Vermeer blikken tevreden terug op deze bijzondere dag.

Stationsgebied Utrecht eindigde op plek 6

Ruim 2500 Nederlanders bezochten het Stationsgebied Utrecht. Zes locaties in het stationsgebied waren geopend waaronder Het Noordgebouw, een project van Dura Vermeer. Bezoekers kwamen onder andere langs voor een primeur van een hotelkamer op hoogte, maar ook voor rondleidingen door de rest van het gebouw.

Dag van de Bouw officieel geopend bij Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum

Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum was één van de vijf openingslocaties van de Dag van de Bouw. In Broekhuizenvorst kregen bezoekers de kans om op het dek van burg Ooijen te lopen, dat al voor een deel is gerealiseerd. De tweede locatie, Wanssum, stond in het teken van de rondweg. Medewerkers van Mooder Maas vertelden aan de ruim 1000 bezoekers alles over hoogwatergeulen, ecologie en explosievenonderzoek. Kinderen vermaakten zich op het springkussen of konden met een metaaldetector zoeken naar voorwerpen in het zand.

Onder water gebeurde van alles in Leiden

Midden in de binnenstad en in de nabijheid van monumentale panden wordt een parkeergarage gebouwd die straks ruimte biedt aan 425 auto’s: Ondergrondse Parkeergarage Garenmarkt. Tijdens de Dag van de Bouw stond de bouwkuip vol met water, maar in en om de bouwkeet werden presentaties gegeven en zijn er kraampjes geplaatst met informatie over de archeologische vondsten die zijn gedaan en materieel dat tijdens de bouw wordt ingezet.

Boekelosebrug

Ondanks het minder goede weer in de ochtend, heeft Dura Vermeer maar liefst 325 bezoekers mogen ontvangen bij de Boekelosebrug. De bezoekers kregen te zien hoe Dura Vermeer onder andere de slanke integraalbrug realiseert met behulp van mixed reality, maar ook de andere innovaties kwamen aan bod. Onder begeleiding konden bezoekers ook langs het eerste landhoofd van de nieuwe Boekelosebrug lopen en waren de contouren van de aan te leggen Laan Hart van Zuid al zichtbaar.

Technohal Twente

In Twente werd de bouwplaats op de Universiteit van Twente, de Technohal, opengesteld. Het industrieel ogende bouwwerk is sterk verouderd en wordt daarom gerenoveerd. Voor de 200 bezoekers was een leuk programma gemaakt met rondleidingen, impressies en een Virtual Reality-tour. Ook voor de kinderen waren er allerlei activiteiten, zoals het maken van een gereedschapskist of een vogelhuisje.

Een uniek kijkje bij Centrumplan Almelo

De veranderingen die het centrum van Almelo momenteel ondergaat zijn voor de bezoekers aan de binnenstad niet te missen. Bezoekers hebben een heel uniek kijkje achter de schermen mogen nemen. Tijdens de informatieve route kon iedereen kennis maken met de nieuwe winkel- en wooncombinatie Haven Zuid. Sfeerbeelden gaven een impressie van hoe onder andere de stadstuin, het plein en de haven eruit komen te zien.

Sorghvliet Den Haag

In de wijk Zorgvliet in Den Haag wordt het kantoorpand Stadhoudersplantsoen 2 getransformeerd naar een luxe woongebouw met twintig ruime appartementen en een riant penthouse. Allemaal afgewerkt volgens de hoogste standaarden met een fantastisch uitzicht. Zo’n 65 bezoekers kwamen dit project bewonderen en deden mee aan de rondleidingen.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.