Vorige
Blog

Theemswegtracé: prettige eerste kennismaking met Dura Vermeer

Van projectleider tot trainee, onze collega’s vertellen graag over hun ervaringen bij Dura Vermeer. Rick de Jong is werkvoorbereider bij Dura Vermeer.

DE EERSTE KENNISMAKING

Het contract is getekend, de eerste kennismaking geweest: sinds 1 augustus 2019 werk ik officieel bij Dura Vermeer en dat bevalt uitstekend. De werkwijze en stijl komen overeen met wat ik zoek bij een werkgever. De sfeer is relaxed. Je maakt gemakkelijk contact en je kunt bij iedereen binnenstappen. Dat wist ik natuurlijk grotendeels al. Want door het project Theemswegtracé werk ik al ruim één jaar intensief samen met Dura Vermeer.

Na mijn studie Civiele techniek in Rotterdam meer dan vijf jaar geleden ben ik vrij snel terecht gekomen bij VolkerWessels-dochter Visser & Smit Hanab. Ik heb daar verschillende boorprojecten in binnen- en buitenland voorbereid en uitgevoerd. Super leuk. Voornamelijk projecten onder de grond. In 2018 ben ik overgestapt naar een detacheringsbureau, ik wilde graag boven de grond aan de slag. Ik heb daar bewust voor gekozen om zo uit te zoeken wat ik precies wilde en waar mijn kracht ligt.

VAN CIVIEL NAAR INFRA

Via het detacheringsbureau ben ik bij BESIX terecht gekomen. Het grappige is dat ik via deze civiele aannemer op een mooi integraal project terecht ben gekomen: het Theemswegtracé. Hierbij werd de vraag gesteld of ik als werkvoorbereider infra aan de slag wilde gaan, mede door mijn achtergrond. Hier hoefde ik niet lang over na te denken. Naast BESIX was onder andere Dura Vermeer betrokken bij het spoorwegviaduct in Rotterdam. Daar heb ik wat Dura Vermeer betreft mooi de kat uit de boom kunnen kijken. Door de werkzaamheden heb ik in korte tijd veel geleerd en veel mensen van Dura Vermeer leren kennen. Toen ik eenmaal aan het einde van mijn detacheringcontract bij BESIX liep was mijn keuze voor Dura Vermeer snel gemaakt.

ZELFSTANDIG WERKEN WORDT GESTIMULEERD

Ik merk dat je binnen Dura Vermeer veel verantwoordelijkheid krijgt en - tot op zekere hoogte - wordt vrij gelaten. Je kunt dingen zelfstandig oppakken. Daarmee krijg je de kans om je in je eigen tempo te ontwikkelen. Fijn is ook dat er een persoonlijke, laagdrempelige sfeer heerst. Collega’s betrekken je snel bij de organisatie. Ik heb de afgelopen tijd veel spontane uitnodigingen gekregen om een kopje koffie te doen. Dat is misschien wel het kenmerk van een familiebedrijf: naast makkelijk benaderbare leidinggevenden, vooral ook medewerkers die naar elkaar omkijken.

REGIONAAL OF LANDELIJK

Prettig vind ik ook dat ik bij Dura Vermeer bewust kan kiezen tussen regionale of landelijke projecten. Ik kies voor die eerste omdat ik dan niet heel Nederland door hoef. Bovendien: het zijn kleinere projecten die je van A tot Z zelf uitvoert. Het Theemswegtracé is inmiddels voor 75% afgerond, dus binnenkort volgen nieuwe avonturen. Ik ben erg benieuwd wat Dura Vermeer voor mij in petto heeft!

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.