Vorige
Nieuws

Thema Veiligheidskrant 2021: Waarom een veiligheidsbeleid?

De (alweer) vijfde editie van de Veiligheidskrant staat helemaal in het teken van het veiligheidsbeleid van Dura Vermeer. Want op een bouwplaats werk je niet alleen, maar samen met een grote groep collega’s vanuit allerlei disciplines. Juist dit samenwerken vraagt om duidelijkheid over hoe we met elkaar omgaan en wat we van elkaar mogen en kunnen verwachten, met respect voor elkaars werk.

Het is dus noodzakelijk om hier goede afspraken (beleid dus) over te maken dat simpel en makkelijk uitgelegd kan worden aan iedereen die werkt op onze bouwplaatsen. Voorbeelden zijn afspraken over het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, identificatie, veiligheidscertificaten, het omgaan met gevaarlijke stoffen, laden en lossen, instructies of het werken in bijzondere omstandigheden.

VOORSPELBARE RISICO'S VOORKOMEN

Het doel is om voorspelbare risico’s te voorkomen en bij bewust of onbewust negeren van deze afspraken elkaar daarop te kunnen aanspreken. Daarom is het hebben van een veiligheidsbeleid belangrijk en daar gaat het over in deze krant. Ook hebben we een leuke en leerzame animatie hiervan gemaakt. Veel lees- en kijkplezier.

Bekijk hier de Veiligheidskrant 2021, onder publicaties 2021.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Facilitair / Infra / Bouw & Vastgoed

Glenn Metselaar

Hoofd Corporate Communicatie & Woordvoerder Regio Heel Nederland
Glenn Metselaar