Vorige
Nieuws

Trajectbenadering N244a-N246 officieel over aan Provincie Noord-Holland

Theo Winter, Lid Raad van Bestuur Dura Vermeer, heeft het project Trajectbenadering N244a-N246 officieel overgedragen aan Jeroen Olthof, gedeputeerde Provincie Noord-Holland. Het ‘stokje’ werd Corona-proof op 1,5 meter afstand overhandigd. 

Dura Vermeer heeft in opdracht van de provincie Noord-Holland groot onderhoud uitgevoerd aan de N246 en de N244 tussen Wormerveer en Alkmaar, om de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren. Dit is gedaan door de aanleg van een nieuwe rotonde, nieuwe afslagen en nieuwe fietsoversteekplaatsen. De vervanging van de Beatrixbrug en de Kogerpolderbrug maakte ook deel uit van het project.

De bestaande Beatrixbrug is vervangen door de nieuwe Prinses Amaliabrug, die breder en veiliger is ingericht voor autoverkeer en fietsers. Tijdens de bouw van de nieuwe Prinses Amaliabrug is er een tijdelijke beweegbare brug geplaatst, zodat het (scheepvaart)verkeer door kon gaan. Het bijzondere aan deze oplossing is, dat er gekozen is voor een modulair, volledig herbruikbaar systeem, wat hierdoor breed inzetbaar is voor volgende projecten.

 

Tijdelijk beweegbare brug

Brug als onderdeel van trajectbenadering N244a-N246

Nieuwe Kogerpolderbrug

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.