Vorige
Nieuws

Tweede boogbrug Theemswegtracé staat

De tweede boogbrug staat! Ruim binnen tijd parkeerde Mammoet zaterdagavond 30 mei de tweede brug van het Theemswegtracé over de Thomassentunnel. Een belangrijke mijlpaal en een knappe samenwerking waar we als bouwers trots op zijn!

De brug is over de N15 en de Thomassentunnel, naar haar definitieve locatie verplaatst.

Via de projectenwebsite was de operatie via twee webcams op de voet te volgen. Heb je het gemist of wil je nog even nagenieten? Kijk dan hier naar de indrukwekkende video.

Het Theemswegtracé is een circa 4 km lang verhoogd spoorviaduct dat wordt aangelegd tussen de Thomassentunnel in de A15 en de Merseyweg in de Botlek. Het tracé bevat tevens de bouw van twee stalen boogbruggen: één boven de Rozenburgse sluis en één boven de Thomassentunnel. Door een deel van de havenspoorlijn te verleggen, zal het toenemende goederentreinverkeer niet langer belemmerd worden door het scheepvaartverkeer wat ook de doorstroming tussen het westelijk havengebied en het achterland ten goede komt. De onderbouw moet eind 2020 gereed zijn voor de bouwer die de spoorinfrastructuur gaat aanleggen.

Het bouwconsortium SaVe (Samen Verbinden), bestaande uit de bedrijven Besix, Dura Vermeer, Mobilis en de staalbedrijven Hollandia en Iemants, heeft 1 jaar geleden de opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam gekregen voor de realisatie van de onderbouw.

Zie voor meer informatie over het project de website via https://www.portofrotterdam.com/theemswegtrace

Fotografie en video: Port Pictures, IJsbreker tv en Dutch Drone Company

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.