Vorige
Nieuws

Van brouwerij naar nieuw thuis voor ouderen; hoogste punt aan de Marskant!

Aan het begin van de vorige eeuw werd er bier gebotteld, in de Amstel Brouwerij. Nu wordt de Walhoflocatie bij de Marskant in Hengelo omgedoopt tot een ‘Brokanthuis’, met 30 woningen voor ouderen, twaalf koop- of huurappartementen en twee koopwoningen. Afgelopen week vierden we samen het hoogste punt. Projectontwikkelaar Kloos2 staat aan de basis van het plan.

De oude Amstel Brouwerij

Het begon allemaal met het pand aan de Dorpsmatenstraat, dat in 1928 in gebruik werd genomen door de Amstel Brouwerij. De brouwerij bottelde er bier en frisdrank, maakte er ijsbroden en vestigde er een distributiecentrum. Het pand, van de hand van architect A.J. Langhout, is opgetrokken in de stijl van de Amsterdamse school. Het gebouw is bijzonder, omdat een oude bottelarij met ijsfabriek een zeldzaamheid is geworden. Bovendien is het pand het laatst bewaard gebleven fabrieksgebouw in de buurt van het oude dorpscentrum van Hengelo. Het wordt ‘een logische schakel’ genoemd tussen die voormalige kern en de Emmaweg, en het industrieel erfgoed in Hart van Zuid.

De oude Amstel Brouwerij

Industrieel erfgoed in Hengelo

Appartementen voor ouderen

In het Brokanthuis Hengelo worden 30 appartementen gecreëerd van circa 45m2, geschikt zijn voor één persoon. Zij kunnen woon- en slaapvertrek openlaten of scheiden door middel van een wand of kast.  De keuken is compleet uitgerust en er is ruim sanitair.  Ieder appartement heeft een extra ruimte voor hobby of opslag. Zeven appartementen hiervan worden gebouwd voor twee personen. Deze appartementen hebben een woonoppervlakte van circa 65 m2 en beschikken over een eigen buitenruimte.

Ouderen langer zelfstandig

Brokant is opgericht om oplossingen te zoeken die ouderen langer zelfstandig laat zijn en volwaardig te laten deelnemen aan de maatschappij. Brokant wil dat ouderen betekenis ervaren en een zinvol, veilig en plezierig leven zonder onnodige zorgen hebben. Daarbij moeten ouderen het gevoel hebben dat zij de baas blijven over hun leven en zich niet betutteld voelen. Hiervoor ontwikkelt Brokant huisvesting en diensten als Brokanthuizen en Buuf.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.