Vorige
Blog

Van keukenadviseur naar teammanager in één jaar tijd: thuis - de showroom voelt als thuiskomen

Een jaar geleden werd ik gevraagd om als keukenadviseur bij THUIS – de showroom te komen werken. Ik verwachtte een ietwat stoffig bouwbedrijf, maar kwam terecht in een jong en dynamisch team. Het voelde ook echt als thuiskomen. Binnen een jaar tijd kon ik laten zien wat ik in mijn mars heb en groeide ik door tot teammanager.

Van projectleiders tot trainees, onze collega’s vertellen graag over hun ervaringen bij Dura Vermeer. Annabel Miedema 41 is teammanager bij de showroom THUIS van Dura Vermeer.

Bij THUIS helpen we mensen om interieurkeuzes voor hun nieuwbouwwoning te maken. We inspireren, adviseren, en nemen echt de tijd om die droomkeuken of –badkamer te realiseren. Hiervoor heb ik zo’n 20 jaar voor keukenzaken en apparatenleveranciers gewerkt, maar in de showroom van Dura Vermeer pakken we het volledig anders aan. We verkopen geen keukens, maar hebben een adviserende rol. We hoeven klanten niet te sturen of onder druk te zetten met kortingen en andere sales-acties, maar kunnen juist heel transparant en persoonsgericht handelen.

DANKBAAR WERK

Die persoonsgerichtheid maakt dat ik veel voldoening uit mijn werk haal. Hospitality zit in mijn bloed: ik heb psychologie gestudeerd, in de horeca gewerkt en ben zelfs stewardess geweest. Klanten in de watten leggen vind ik prachtig. Het kopen van een huis is niet niets: je doet een enorme investering en staat voor tal van moeilijke beslissingen. Als adviseur begeleid je mensen door deze stressvolle tijd en probeer je ze zoveel mogelijk te ontzorgen. Hoewel ik dit jaar steeds meer als teammanager aan de slag zal gaan, blijf ik een stukje keukenadvies erbij doen. Het is dankbaar werk en het past goed bij mij. Bovendien kan ik een betere teammanager zijn als ik weet wat er op de vloer speelt.

NIEUWE TAK VAN SPORT

Als teammanager houd ik me bezig met het begeleiden van de keukenadviseurs. Ik train ze in het adviseren en probeer het beste in ze naar boven te halen. Het is eveneens persoonsgericht en dankbaar werk dat ik met plezier en bezieling doe. Wat deze functie echter nog leuker maakt, is dat ik er mijn commerciële kwaliteiten in kwijt kan. Als commerciële afdeling binnen een niet-commercieel bedrijf is THUIS een nieuwe tak van sport. Ik geniet van de uitdaging om te bedenken hoe we enerzijds betrokken en onderscheidend kunnen zijn en anderzijds de winkel draaiende kunnen houden.

STOFFIG BOUWBEDRIJF?

Het allerleukste aan THUIS is misschien wel dat het ook echt als een thuis voelt. Als commerciële tak binnen Dura Vermeer zijn wij toch een beetje een vreemde eend in de bijt, waardoor er een sterk teamgevoel is ontstaan. We gaan leuk met elkaar om, lunchen altijd gezellig samen (en laten dan de telefoons achterwege) en hoewel we veel van elkaar verschillen, kan iedereen gewoon zichzelf zijn en heerst er een ongedwongen sfeer. Een wereld van verschil met het stoffige imago waar veel bouwbedrijven onder te lijden hebben. Als mij niet was gevraagd om voor THUIS te komen werken, had ik er zelf waarschijnlijk niet aan gedacht om bij Dura Vermeer te solliciteren. Zonde.

VOLOP IN ONTWIKKELING

Ik ben trots op wat ik in een jaar tijd heb kunnen laten zien en dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Momenteel volg ik de opleiding Lean Management Black Belt en in de toekomst, als we naar de nieuwe en verbeterde showroom in Utrecht verhuizen, zie ik ook een rol in de hospitality voor mezelf in het verschiet. Ik zit vol ambitie en wil heel veel. Zoveel dat ik soms niet zo goed weet wat ik allemaal wil. Wat ik wel weet is dat Dura Vermeer alle ruimte biedt om dit uit te vinden en ik onwijs geniet van deze ontdekkingstocht. De toekomst ziet er rooskleurig uit.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.