Vorige
Nieuws

Van oud kantoorpand naar creatieve broedplaats

Kanaleneiland heeft er een nieuwe creatieve broedplaats bij. Wat voorheen nog een leegstaand kantoorpand was, dient nu als locatie voor creatieve professionals die zich met name bezighouden met muziek, theater en ontwerp. De bekende Vechtclub XL aan de Europalaan, opende deze maand een tweede locatie van ruim 2000 m2 in Kanaleneiland: Vechtclub Keiland. Bijzonder, want Dura Vermeer start over vijf jaar pas met de transformatie van het pand.

 

Met de aanwinst van deze tweede locatie, is het de bedoeling om creatieve ondernemers in Utrecht nog meer te stimuleren. Margriet Colenbrander, Projectmanager: “Deze nieuwe locatie is een echte aanwinst voor het creatief ondernemerschap in Utrecht. Ik ben ontzettend blij met deze mooie plek waar professionals elkaar kunnen motiveren, inspireren en kunnen aanvullen.”

 

Vechtclub Keiland heeft het oude kantoorpand aan de Marco Pololaan 71 in een maand omgetoverd tot deze fijne werkplek die is opgesplitst in een kantoorruimte en een werkplaats. De eerste huurders hebben inmiddels hun intrek genomen, maar er is nog een beperkt aantal plekken beschikbaar voor creatieve professionals. Bijzonder is dat Dura Vermeer dit pand nu al heeft aangekocht en voor vijf jaar beschikbaar stelt, voordat het pand stap voor stap getransformeerd wordt naar een levendige woonomgeving.

 

Wethouder gemeente Utrecht Klaas Verschuure (Economische Zaken en Ruimtelijke Ontwikkeling): “Wat een ontzettend mooi initiatief om de Vechtclub voor de komende vijf jaar een extra huisvesting in de stad te bieden. Het is belangrijk voor Utrecht om startende ondernemers een betaalbare plek te kunnen bieden, zodat we hen voor de stad behouden en ze ook hier kunnen doorgroeien. De Vechtclub XL en nu ook Vechtclub Keiland zijn locaties waar ondernemerschap groeit, nieuwe samenwerkingen ontstaan en mensen elkaar ontmoeten. Een mooie aanwinst voor de stad!”

 

Dura Vermeer is actief in de ontwikkeling en realisatie van woningbouw en ziet grote kansen in Kanaleneiland en de stad Utrecht die de komende jaren hard zal groeien. Roy van Lieshout, projectdirecteur Dura Vermeer: “We zijn er trots op dat Vechtclub voor dit gebouw heeft gekozen om de creatieve ondernemers uit Utrecht en omstreken een plek te geven. Voor ons de perfecte start om de transformatie van dit gebied te laten rijpen. Ons doel is om verouderd maatschappelijk en commercieel vastgoed een levendige woonomgeving te creëren.”

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.