Vorige
Nieuws

Van start: Oost Kwartier, Bergen op Zoom

Wethouder Barry Jacobs (gemeente Bergen op Zoom), Hans Reijersen van Buuren (Credit Linked Beheer) en Martin Beukeboom gaven maandag het startsein voor de bouw van 30 woningen én een appartementencomplex met hierin 66 appartementen.

Speciaal voor de kopers is er een livestream opgezet waardoor ze de starthandeling op afstand konden volgen. Gastvrouw 'Christel de Laat' presenteerde de handeling en zorgde ervoor dat de kopers elkaar op een informele manier toch leerden kennen.

Nieuwbouw met een knipoog naar het verleden
Voorheen heeft op de locatie van het Oost Kwartier de Nedalco (alcohol) fabriek gestaan. Nedalco is onlosmakelijk verbonden met het industriële verleden van Bergen op Zoom. De rijksmonumentale schoorsteen is een icoon voor de hele stad en haar omgeving. Dit heeft ervoor gezorgd dat er ook in de nieuwe woonsituatie ruimte is voor deze kenmerkende schoorsteen. De woningen en appartementen zijn ontworpen op basis van de industriële stijl van het Nedalco-terrein en herkenbaar door enkele blauwe accenten in de ’nieuwe’ gevels.

Officiële handeling

Op afstand kijken kopers mee

Nedalco produceerde per jaar 40 miljoen liter alcohol. Deze hoeveelheid uitgegoten in het Oost Kwartier komt tot op 6 meter hoogte. Middels enkele blauwe accenten in de ’nieuwe’ gevels wordt dit zichtbaar.  

Na Oost komt West Kwartier
De opvolger van het Oost Kwartier is inmiddels in verkoop: West Kwartier. Deze wijk maakt deel uit van het oorspronkelijk industriële gebied ScheldeVesting, vlakbij de haven. Van de 29 appartementen zijn er nog enkele beschikbaar. 

Meer informatie over deze appartementen vind je hier. 

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Mickaël Schoenmakers

Ontwikkelmanager Regio Noord-Brabant, Regio Limburg, Regio Zeeland
Mickaël Schoenmakers