Veel animo voor kennis- en inspiratiesessie Croeselaan
Op dinsdag 4 september heeft een groep van bijna veertig relaties van Dura Vermeer bij de Croeselaan in Utrecht deelgenomen aan een bruisende kennis- en inspiratiesessie. De vraag “Hoe kun je duurzaamheid en circulariteit uitvragen in infra?” stond centraal en de Croeselaan werd als live case behandeld.
Op het programma stond een presentatie over het project 'Duurzame Croeselaan', het doorlopen proces en de toegepaste materialen. Daarnaast werd een live demonstratie rond het project in BIM gegeven, met een doorkijk van 3D naar 4 en 5D. Hierbij werden de deelnemers afsluitend meegenomen in BIM, de toepassing van een materialenpaspoort en wat dit kan betekenen qua circulariteit en Beheer en Onderhoud.
Ook is het proces tot creatieve en krachtige uitvragen op het gebied van circulariteit en duurzaamheid doorlopen, zodat de deelnemers dit ook binnen hun organisatie kunnen toepassen. Dit met behulp van onder andere een Duurzaamheids-scan (de D-scan). Uiteraard was er ook een rondleiding over het project.
INTERESSANTE DUURZAAMHEIDSCOMPONENTEN IN HET PROJECT CROESELAAN
Het aanbrengen van een toplaag epoxybitumen met een veel langere levensduur. Het aanbrengen van Ramac, cementloos beton waar bij de productie minder CO2 vrijkomt. De bijzondere circulaire verwerking van de oude materialen, een slimme en duurzame inrichting qua afwatering, de toepassing van duurzame verlichting en bamboe verkeersborden. Ook kwam het belang van in 3D BIM-ontwerpen en het toegepaste materialenpaspoort aan bod. Het ontwerp van de Croeselaan is in 3D ingediend en heeft geholpen met het vroegtijdig onderkennen van raakvlakken, waardoor uitloop van werkzaamheden is voorkomen.