Vorige
Nieuws

Verkoop eengezinswoningen West Kwartier definitief

Clemie van Wanrooij heeft namens Borgdonck (onderdeel Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling) een handtekening gezet onder het contract voor de aankoop van 21 eengezinswoningen uit het plan West Kwartier. 

Hiermee is de volgende stap in de realisatie van De Nieuwe Vesting een feit. Alle eengezinswoningen uit het plan zijn hiermee verkocht. 

West Kwartier maakt onderdeel uit van ‘ScheldeVesting’; binnenstedelijke nieuwbouw, passend bij de historie van Bergen op Zoom en bestaat naast eengezinswoningen grotendeels uit appartementen. ScheldeVesting bestaat uit verschillende deelgebieden waarin wonen, werken en recreëren gecombineerd worden. 

Inmiddels is er sprake van een kleine gebiedsontwikkeling. Want naast de ontwikkeling én bouw van Oost Kwartier en West Kwartier (perceel 3 en 4) is kort geleden ook Zuyd kwartier aan Dura Vermeer Bouw Zuid gegund.

Kenmerkend voor al deze nieuwbouwprojecten is de architectonische knipoog naar het verleden. Voorheen stond op de locatie van het West Kwartier de Nedalco (alcohol)fabriek. Nedalco is onlosmakelijk verbonden met het industriële verleden van Bergen op Zoom. Ook de woningen in West Kwartier zijn ontworpen op basis van de industriële stijl van het Nedalco-terrein. 

De omgevingsvergunning voor West Kwartier is inmiddels onherroepelijk. Eind juni starten de eerste werkzaamheden. De oplevering staat gepland voor eind 2022.

 

Contractondertekening

Verkochte eengezinswoningen West Kwartier

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.