Vorige
Nieuws

Vernieuwing tramlijn 19 TU Delft

Tramlijn 19 Delft

Dura Vermeer gaat vanaf 8 mei 2023 in opdracht van Metropool Regio Rotterdam Den Haag aan de slag met de bouw van tramlijn 19 in Delft. De huidige tramlijn op de campus van de TU geeft te veel trillingen en elektromagnetische stralingen af. Dit staat onderzoeksactiviteiten in de weg. Vanaf het voorjaar van 2024 rijdt tramlijn 19 vanaf station Delft door naar de campus van de TU Delft. 

De nieuwe tramlijn moet nadrukkelijk de onderzoeksactiviteiten van de TU Delft niet verstoren. De Metropool Regio Rotterdam Den Haag heeft de afgelopen jaren intensief samengewerkt met de TU Delft om dit mogelijk te maken. Samen zijn zij tot een nieuw systeem gekomen, een elektromagnetisch reductiesysteem. Dit innovatieve systeem zorgt, samen met een nieuwe isolatie en een kortere afstand tussen de bovenleidingsmasten, ervoor dat onderzoeksfaciliteiten zo min mogelijk verstoring hebben van de tram.  

Een trambaan realiseren met zo’n innovatief systeem is voor ons een mooie uitdaging. We zijn verheugd dat Metropool Regio Rotterdam Den Haag deze opdracht aan ons heeft gegund en kijken uit naar een succesvolle samenwerking”, aldus William Wegman, projectmanager Dura Vermeer. 

De werkzaamheden aan de speciale constructie van de trambaan vinden plaats tussen de Jaffalaan en de Van den Broekweg. Daarnaast werkt Dura Vermeer bij de eindhalte aan de Van den Broekweg aan een trailtrack, een keervoorziening voor trams, met een wachthuisje voor trambestuurders. De bovenleiding wordt aangelegd vanaf de eindhalte tot aan de Westvest. 

Bij de aanleg van de nieuwe tramlijn zijn verschillende expertises van Dura Vermeer betrokken. Daarmee wordt optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige kennis en kunde.  

Elektromagnetisch reductiesysteem

Lees meer van Dura Vermeer Railinfra Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!