Vorige
Nieuws

Videoboodschap Dag van de Veiligheid

In een indringende videoboodschap over veilig werken in de bouw roept Theo Winter, lid Raad van Bestuur, medewerkers van Dura Vermeer op voortdurend alert en geconcentreerd te zijn. ‘En niet alleen vandaag, op de Dag van de Veiligheid, maar dag in, dag uit. Altijd’.

<2h>​'WERK VEILIG OF WERK NIET'Aanleiding voor deze woorden is het dodelijk ongeval met één van onze onderaannemers begin dit jaar op één van onze projecten. Volgens Theo Winter schuilt het gevaar in routine en vanzelfsprekend gedrag. 'Zelfs al doen we iets voor de tiende keer. Ons beroep van bouwen is vol gevaar en risico's, ondanks dat Dura Vermeer er alles aan doet om onveilige situaties te voorkomen', aldus Winter. In de videoboodschap geeft hij de kijkers de waarschuwing mee dat een ongeval in de bouw iedereen kan overkomen en sluit hij af met de woorden 'Werk veilig of werk niet.'

Bekijk hieronder de videoboodschap van Theo Winter

VEILIGHEIDSKRANT

Dura Vermeer staat vandaag op de Dag van de Veiligheid extra stil bij het thema veiligheid.
Naast de videoboodschap van Theo Winter is er een speciale Veiligheidskrant​ gemaakt die bij medewerkers, relaties, leveranciers en onderaannemers op de mat is gevallen of per mail is verstuurd en bij projecten van Dura Vermeer is bezorgd. In de Veiligheidskrant is veel aandacht voor positief gedrag zoals het melden van onveilige situaties met de SAVE-app, het veiligheidsconcept Zien-Handelen-Leren en het gebruik van een AED bij reanimatie.

Alle werkmaatschappijen van Dura Vermeer besteden vandaag extra aandacht aan het thema veiligheid. Zo worden toolboxmeetings en veiligheidsinspecties gehouden of wordt veiligheid gekoppeld aan het thema fit en gezond (#DV4FIT).

SAVE THE DAY ACTIE

Op de Dag van de Veiligheid valt er ook wat te winnen. We dagen jullie uit om alle (on)veilige situaties te melden via de Save app die je gedurende je werkdag ziet, en natuurlijk de juiste eerste actie te nemen. De 10 beste meldingen van de dag winnen een slipcur​​​​sus voor twee personen! Melden via de SAVE app op woensdag 20 maart tussen 7.00 en 17.00 uur. De SAVE app nog niet gedownload? Bekijk hier​ de gebruikerskaart.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.