Vorige
Nieuws

Virtual reality wordt werkelijkheid in het Erasmus MC

Het Erasmus MC renoveert het Ca-gebouw waarbij de inpassing van een PET MRI scanner een unieke complexe opgave is. Dit bijzondere scanapparaat is de derde van Nederland, weegt 8 ton en wordt omgeven door een schil van dik lood en koper.

De aannemerscombinatie Dura Vermeer - SPIE - Van Galen heeft samen met de adviseurs ABT en Huygen, leverancier General Electrics en het Erasmus MC een 3D BIM-model van het gebouw gemaakt om maximale grip en zekerheid te krijgen op de uitvoering. Dit biedt een uitgelezen mogelijkheid om via Virtual Reality een kijkje te nemen in het ontwerp vóórdat het gebouwd is.

Het Erasmus MC gebruikt dit 3D-model om de toekomstige gebruiker vroegtijdig mee te nemen naar het eindresultaat. Op 05-03-2019 is met behulp van Virtual Reality het ontwerp van de PET-MRI aan de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde, getoond. De eerste patiënt zal vóór de zomer van 2019 het eerste onderzoek in de PET MRI kunnen ondergaan.

Edwin Blom (directeur Dura Vermeer Bouw Heyma BV): “3D-modellen bieden een unieke kijk in gebouwen die nog niet af zijn. Aannemerscombinatie en adviseurs zetten deze modellen in om gebruikers een blik in de toekomst te laten werpen. Soms wordt een ontwerp aangepast omdat het model perfect laat zien waar verbetering mogelijk is.”

Taco van Iersel (Programmamanager bij Programma Integrale Bouw van het Erasmus MC): “Dit is een eerste pilot, maar zeker niet de laatste. Deze virtuele ervaring zal dé manier worden om onze gebruikers uit het zorgproces kennis te laten maken met de nog te realiseren ontwerpen. Omdat het virtuele ontwerp ‘levensecht’ kan worden bekeken, is er meer zekerheid dat het te bouwen gebouw perfect aansluit op het zorgproces.”

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.