Vorige
Nieuws

Voornemen tot gunning Renovatie Paleis van Justitie in Den Bosch

De bouwcombinatie Dura Vermeer Bouw Heyma BV en techniekbedrijf Croonwolter&dros BV heeft op 20 december het voornemen tot gunning ontvangen van het Rijksvastgoedbedrijf voor de renovatie van het kantoorgedeelte van het Paleis van Justitie in ‘s-Hertogenbosch. Dura Vermeer Bouw Heyma voert de renovatie van het bouwkundige deel samen uit met zustermaatschappij Dura Vermeer Bouw Zuid BV.

Het kantoorgedeelte van het Paleis van Justitie in Den Bosch wordt gerenoveerd en verbouwd. Door een herindeling van het huidige kantoorgedeelte en nieuwe bouwkundige en installatietechnische elementen wordt het gebouw geschikt gemaakt voor de toekomst en voor de huisvesting van meerdere Justitieorganisaties. Momenteel zijn de Rechtbank Oost Brabant, het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch en het Openbaar Ministerie in het pand gevestigd. Na de renovatie worden ook de Immigratie- en Naturalisatiedienst, Dienst Terugkeer en Vertrek en de Raad voor de Kinderbescherming in het gebouw gehuisvest.

Fokkema & Partners Architecten is verantwoordelijk voor het nader uitwerken en afronden van het ontwerp. De renovatie van het circa 30.000 m2 grote gebouw start eind 2020. Het gebouw blijft tijdens de renovatie in gebruik en de overlast voor de medewerkers en bezoekers van het gebouw wordt zoveel mogelijk beperkt. In 2023 wordt het Paleis van Justitie opgeleverd, waarna nog maximaal drie jaar het onderhoud uitgevoerd wordt.

Het Paleis van Justitie ligt direct aan de achterzijde van station Den Bosch, op loopafstand van de bakkerij met de beste Bossche bollen. Het team heeft er zin in!

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.