Vorige
Blog

Werkvoorbereider, BIM-engineer én breeam-expert: alle ruimte om je ambities na te streven

Het voelt als thuiskomen. Na een aantal jaren fulltime BREEAM-projecten te hebben begeleid, ben ik weer aan de slag als werkvoorbereider. En wel op een heel bijzonder project: het Dura Vermeer Inspiration Centre (DVIC) in Utrecht. Een duurzaam en innovatief kantoor dat volledig in het teken zal staan van samenwerken en connectiviteit. Extra leuk: Dura Vermeer is zelf de opdrachtgever en gebruiker. Meerdere divisies en afdelingen zullen het kantoor medio 2020 betrekken. En ik mag dit, samen met mijn collega’s, allemaal waar gaan maken.

Van projectleiders tot trainees, onze collega’s vertellen graag over hun ervaringen. Jeroen Krijnders (50) is werkvoorbereider bij Dura Vermeer.

Als werkvoorbereider ben je verantwoordelijk voor diverse projectonderdelen. Zo verzorg ik in het DVIC-project onder meer de gevel en de E&W-installaties. Vanaf de contractfase onderhoud ik contact met alle betrokken partijen. Maar ik voer ook zaken als het controleren van tekenwerk uit. Zo opereer ik ook als BIM-expert. Voor mij als oldskool werkvoorbereider was deze omschakeling naar BIM-engineer natuurlijk even wennen. Maar Dura Vermeer heeft me goed begeleid. Ze investeren echt in hun werknemers en geven je de gelegenheid je verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld via coaching, cursussen en opleidingen.

JE EIGEN ORGANISATIE LEREN KENNEN

Speciaal aan het Dura Vermeer Inspiration Centre is dat het om eigen ontwikkeling gaat. Bouw bestemd voor eigen gebruik; zo’n project heb ik niet eerder meegemaakt. Gelukkig voel ik geen extra druk. De directie kijkt mee, maar dat is bij andere projecten ook zo. Ik vind het verder alleen maar leuk dat mijn collega’s de eindgebruikers zijn. Ik krijg nu veel mensen over de vloer die ik anders niet tegen zou komen. Dus je leert je eigen organisatie ook nog eens beter kennen.

Daarbij is het een duurzaamheidsproject en gebruiken we veel innovatieve oplossingen. Denk aan energieopwekking vanuit de beglazing, door sensoren aangestuurde zonwering, zonnepanelen en warmtepompen, daarbij onderzoeken we de mogelijkheden op het gebied van circulariteit. De uitdaging zit hem in zorgen dat alle betrokken partijen de neus dezelfde kant op krijgen. Ieder project werk je toch weer met een ander team van partners. Je moet wederom met elkaar leren lezen en schrijven, dat is bij dit project niet anders.

AL 25 JAAR DURA VERMEER

Dat ik al bijna 25 jaar bij Dura Vermeer werk, zegt veel over de organisatie. Er is hier ruimte om je eigen ambities na te streven. Ik ben destijds begonnen als organisatie-assistent. Al vroeg gaf ik aan dat ik niet de ambitie had om hoge functies te bekleden, maar in de breedte wilde groeien. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en digitalisering. Dat ik uiteindelijk naast werkvoorbereider ben uitgegroeid tot BREeAM-deskundige, is een heel organisch proces geweest. Puur omdat ik interesse toonde en zodoende steeds meer projecten mocht doen. Op een begeven moment deed ik wel 9 BREeAM-projecten tegelijk!

OUT OF THE BOX DENKEN

De projecten zijn daarbij ook nog eens zeer uiteenlopend: van renovatie, woningbouw, appartementen tot utiliteitsprojecten. Die afwisseling, daar hou ik van. Wat ik nu graag zou willen, is meer grotere utiliteitsprojecten draaien. Leuk hieraan is dat de diverse onderdelen bouwkundig vaak een stuk complexer zijn en ieder project vraagt om out of the box denken en unieke oplossingen. Een uitdaging die ik met mijn passie voor techniek maar al te graag aanga. Dura Vermeer is een organisatie die zichzelf telkens blijft doorontwikkelen. Dat stimuleert om ook in jezelf te blijven investeren. Ik leer nog steeds iedere dag bij en heb het hier super naar mijn zin. Ik ben benieuwd welke innovatieve ontwikkelingen ik de volgende 15 jaar mee ga maken!

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.