Vorige
Nieuws

Wierden krijgt nieuwe nul-op-de-meter-woningen dankzij samenwerking Reggewoon en Dura Vermeer

Dit nieuwbouwplan in Wierden, op basis van de woonwensen van huurders, is vandaag officieel gemaakt. Het contract voor de nieuwbouw van 56 woningen aan de Kruissteenweg en de 1e Esweg werd ondertekend door John Olde Olthof, directeur-bestuurder Reggewoon, en Koert Terhürne, bestuursvoorzitter Dura Vermeer Bouw Hengelo.

John Olde Olthof is enthousiast over het nieuwbouwplan: “Met dit project behalen we meerdere resultaten. We geven een kwaliteitsimpuls aan de wijk en door het bouwen van 23 levensloopgeschikte woningen bereiden we ons voor op een ouder wordende doelgroep.”

Koert Terhürne: “We weten wat we aan elkaar hebben, dankzij de eerdere samenwerking. Dat maakt dat we als Twentse ontwikkelende bouwer kunnen blijven bijdragen aan de duurzame woningvoorraad van Reggewoon en de wensen van de toekomstige huurders.”

Fase I

Fase II

Circulair, met de woonwensen centraal

De woningen zijn gebaseerd op het PCS-woningbouwconcept van Dura Vermeer. Dit concept is specifiek gericht op de wensen van de doelgroepen. Dit gecombineerd met een eenvoudig energieconcept met gebruiksvriendelijke installaties en lage beheerskosten maakt dat de woningen klaar zijn voor de toekomst. Nul-op-de-meter en met circulair (her)gebruik van materialen.

In de uitwerking staan diversiteit en de woonwensen van huurders centraal, wat een gevarieerd aantal woningtypen geeft. Huurders worden door de huurdersbegeleider van Dura Vermeer geholpen in het maken van keuzes voor badkamer, keuken en toilet.

Drie typen in drie fasen

Dura Vermeer voert de nieuwbouw uit in drie fasen. Het ontwerp is van MAS-architectuur. In januari start Dura Vermeer met de sloop en in april van 2021 wordt gestart met de bouw van de woningen aan de 1e Esweg. Op deze plek komen zes levensloopgeschikte woningen en vier eengezinswoningen terug.

In de tweede fase maken de huurwoningen gelegen aan de Kruissteenweg plaats voor tien levensloopgeschikte woningen, acht eengezinswoningen en een aangepaste woning. Deze laatste woning is bestemd voor een gezin dat mantelzorg verleent aan een thuiswonend familielid.

In de derde en laatste fase wordt op de hoek Jacobsonstraat/Kruissteenweg een kleinschalig appartementencomplex gerealiseerd met in totaal tien appartementen (twee bouwlagen). Daarnaast komen aan dit deel van de Kruissteenweg nog eens tien eengezinswoningen en zeven levensloopgeschikte woningen. Naar verwachting is het project in 2023 afgerond.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!