Vorige
Nieuws

Wijk Loverbosch in Asten uitgebreid met nieuwe duurzame huurwoningen

In april van dit jaar is Dura Vermeer gestart met de bouw van de 41 huurwoningen in de nieuwbouwwijk Loverbosch in Asten voor woningbouwvereniging Bergopwaarts. Op 29 september ontvingen de bewoners van de eerste zeven woningen de sleutel. Deze mijlpaal lieten de betrokken partijen niet zomaar stilletjes voorbijgaan. Samen met gemeente Asten is de oplevering van de woningen op symbolische wijze gevierd. Het opleveren van de andere huurwoningen, gebeurt de komende weken in fases. Alle woningen zijn verhuurd.

 

Feestelijke oplevering

Gisteren is samen met de betrokken partijen én enkele bewoners op een feestelijke manier stilgestaan bij de oplevering van de woningen.

Martin Beukeboom, directeur van Dura Vermeer Bouw Zuid sprak zijn waardering uit voor de fijne samenwerking met opdrachtgever Bergopwaarts. ‘’Door de korte communicatielijnen en nauwe samenwerking gedurende het gehele traject waren de zaken goed op elkaar afgestemd en zijn we in de uitvoeringsfase niet voor verrassingen komen te staan. Dit is is de planning en de kwaliteit van de woningen ten goede gekomen’’. Na de toespraken was het tijd voor de officiele handeling en ontvingen alle huurders nog een kleine attentie.

Duurzame sociale huurwoningen

Dit jaar heeft de wijk Loverbosch in Asten 41 duurzame huurwoningen erbij: 17 gezinswoningen en 24 woningen met slaapkamer en badkamer op de begane grond. De woningen zijn voorzien van een individuele warmtepomp, warmte-terug-win systeem en zonnepanelen. Alle verwarmde ruimtes zijn voorzien van vloerverwarming.

 

Een groter plan


Op 27 mei 2019 gaf Wethouder van Moorsel samen met aannemer Vissers Ploegmakers officieel het startsein voor de start van de bouw in Loverbosch. Hier verrijzen de komende jaren in totaal 220 nieuwe woningen.

Foto's door Rob Fritsen (Siris) 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.