Vorige
Nieuws

Windpark Vermeer bijna gereed voor leveren 65 MW

Landschap met windmolens

De laatste fase voor de realisatie van Windpark Vermeer is aangebroken. Dura Vermeer ruimt nu de tijdelijke kraanopstelplaatsen en wegaanpassingen op zodat het windpark aan het einde van het eerste kwartaal 2021 kan worden overgedragen aan de ontwikkelaar.

In de provincie Groningen bouwde Dura Vermeer in opdracht van Windpark Vermeer b.v. de fundaties, wegen en kraanopstelplaatsen voor twintig windturbines. In september 2019 startte Dura Vermeer met de aanleg van de parkwegen en kraanopstelplaatsen, waarna de fundaties gebouwd werden. Inmiddels zitten de grootste werkzaamheden er voor Dura Vermeer op. De locaties voor de windturbines zijn in mei opgeleverd, zodat Siemens (windturbineleverancier) haar molens op heeft kunnen bouwen. Siemens heeft alle locaties in december overgedragen aan Dura Vermeer voor de opruimwerkzaamheden.

Fundatie van windmolen met draaiende windmolens in de achtergrond

Dura Vermeer bouwde fundaties, wegen en kraanopstelplaatsen voor twintig windturbines.

Windmolens steken boven bomen uit

Windpark Vermeer

Draagt bij aan een CO2 besparing van 185.000 ton per jaar.

CO2 BESPARING

Windpark Vermeer is gevestigd nabij Veendam vanwege de goede windcondities en de gunstige ligging nabij industrie en infrastructuur. Het windpark is een deelproject van het grotere Windpark N33. Dit windpark zorgt voor een CO2 besparing van 325.000 ton per jaar. De bijdrage van Windpark Vermeer is een CO2 besparing van 185.000 ton per jaar.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.